LabdarúgásBălașa góljával győzött a Sepsi OSK

2023. március 27., hétfő, Sport

A bajnoki szünetben sem tétlenkedik a sepsiszentgyörgyi csapat, amely szombaton hazai környezetben játszott felkészülési mérkőzést a másodosztályban szereplő Brassói FC ellen. Cristiano Bergodi együttese Mihai Bălașa első félidőben szerzett góljával legyőzte Dan Alexa legénységét, amely a második játékrészben közel járt az egyenlítéshez.

  • Fotó: Sepsi OSK
    Fotó: Sepsi OSK

Napsütéses időben léptek pályára a csapatok, az első félidőben a hazai együttes akarata érvényesült. A Sepsi OSK a mezőnyfölényét a 14. percben váltotta gólra, Mihai Bălașa mintegy 20 méterről végezhetett el szabadrúgást, a labda megpattanva védhetetlenül vágódott a hálóba (1–0). A házigazdák nem sokkal később növelhették volna előnyüket, Rareș Ispas beadása után Pavol Šafranko fejesét bravúrral védte a vendégek kapusa, majd a kipattanót a szlovák csatár senkitől sem zavartatva fölé lőtte. Ebben a játékrészben a Brassó egyetlen kapura tartó lövést sem jegyzett, az első helyzete a 31. percben volt, amikor Milcho Angelov lehetősége elkerülte a bal alsó sarkot. Szünet után a vendégek többet kezdeményeztek, veszélyesebben játszottak, többször is egyenlíthettek volna. Kirill Kirilenko és Ivan Fustar lövése kevéssel mellé ment, aztán Niczuly Roland fogta Eduard Lambrinoc lövését és szögletre mentette Vasile Constantin próbálkozását. Az utolsó negyedórában Cristiano Bergodi vezetőedző négy utánpótlás-játékosnak is lehetőséget adott, pályára lépett Nistor Ákos, Sergiu Șerban, Paul Popa és Dobozi Krisztián. A sepsiszentgyörgyi alakulat a 79. percben közel járt ahhoz, hogy lezárja a találkozót, Nistor előkészítése után Șerban lehetőségét hárította Daniel Mutu, a kipattanót viszont Alexandru Tudorie a kapu fölé bombázta. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 596
szavazógép
2023-03-27: Sport - Miska Brigitta:

Döntetlen és vereség az alapszakasz zárásaként (Labdarúgás, 3. Liga)

Egy csoport kivételével a hét végén véget ért a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság alapszakasza. A Sepsi OSK II. pénteken hazai környezetben döntetlent játszott (1–1) a Székelyudvarhelyi FC ellen, míg a Kézdivásárhelyi SE szombaton kikapott (2–1) a Păulești együttesétől a Sinkovits Stadionban. A sepsiszentgyörgyi alakulat a hetedik, a felső-háromszéki gárda a tizedik helyen zárta az 5. csoportot, így a folytatásban mindkét háromszéki csapat az alsóházban küzd a bennmaradásért.
2023-03-27: Sport - :

Bulgária ellen kezd a magyar válogatott (Labdarúgás , Európa-bajnoki selejtező)

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyáltalán nem számít könnyű mérkőzésre a bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A Puskás Arénában sorra kerülő találkozó ma 21.45-kor kezdődik a török Halil Umut Meler sípjelére. A meccset az M4 Sport és a Digi Sport 3 élőben közvetíti.