Irodalom, amiből színház lesz

2023. április 28., péntek, Kultúra

Adott pillanatban azt mondta Alina Nelega: irodalmat szeretett volna írni, de mindegyre színházi szöveg lett belőle.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Nem is lehetett volna másképp, hiszen Alina Nelega, a Szent György Napok irodalmi rendezvényeinek soros meghívottja tegnap délután a – rendhagyó helyszínként a Művész mozi Fellini Termében tartott – közönségtalálkozón bármiről beszélt, mindig a színházhoz jutott vissza („én abban az illúzióban élek, hogy a színház fontos része a kultúránknak”), kedvenc (saját) könyve is a román színjátszás első nagy (amúgy feledésbe merült) dívájáról írott életrajzi regénye. Beszélgetőtársa, Carmen Muşat irodalomkritikus hát nem is próbálta kimozdítani „komfortzónájából”, hagyta szabadon szárnyalni gondolatait, így egy igazán érdekfeszítő, már-már előadásnak is beillő beszélgetés résztvevője lehetett a (sajnos csak nagyon kisszámú) közönség.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1251
szavazógép
2023-04-28: Közélet - Nagy D. István:

Idén Péter Sándor veheti át az elismerést (Pro Urbe Díj)

Ellenszavazat nélkül fogadta el tegnapi soros ülésén Sepsiszentgyörgy önkormányzata azt a határozatot, melynek értelmében idén Péter Sándor nyugalmazott pedagógus, újságíró, iskola- és újságalapító, rendezvényszervező és hagyományteremtő veheti át a város díszpolgári címének megfelelő Pro Urbe díjat. Az ünnepélyes átadóra hagyományosan a városünnep, a Szent György Napok vasárnapra összehívott dísztanácsülésén kerül sor.
2023-04-28: Közélet - Szekeres Attila:

Utak, hidak épülnek (Kovászna Megye Tanácsa)

Elsősorban út- és hídépítési ügyeket tárgyalt Kovászna Megye Tanácsa tegnapi soros ülésén. Három korábban átvett munkálat pénzügyi elszámolását zárta le, és újabb építkezés felé tették meg a szükséges lépést.