Vidombáki repülőtérNaponta lehet budapesti járat

2023. május 12., péntek, Közélet

Akár naponta is lehet majd Budapestre repülni Vidombákról – közölte a repülőtér igazgatója május 11-én, alig egy nappal azután, hogy a Dan Air légitársaság törölte a korábban beharangozott budapesti járatait.

  • Fotó: Inquam Photos / Alex Nicodim
    Fotó: Inquam Photos / Alex Nicodim

Alexandru Anghel szerint „előrehaladott” tárgyalásokat folytatnak egy másik légitársasággal is, amely Franciaország, Izrael és Magyarország fővárosába indítana rendszeres repülőjáratokat. Ami Budapestet illeti, napi járatokról beszélünk – nyilatkozta a Bună Ziua Brașov napilapnak. Az igazgató szerint június 15-e után könnyebb lesz, mert akkor a légitársaságok látni is fogják, hogy működik a repülőtér. Azt is elmondta: az egyes járatok törlése nem meglepő, átlag 15-16 százalékukat felszámolják, ezek helyett azonban indulnak mások. Brassónak az a hátránya, hogy új piac, még most épül, ezért Anghel úgy véli, köszönettel tartozik a Dan Airnak a jelenlétért. Hozzátette: szívesen látnák Tarom légitársaság gépeit is a vidombáki repülőtéren, ám a cég átszervezés alatt van, ezért egyelőre nem indíthat új járatokat.

A repülőtér vezetője megerősítette: június 15-én – nem egészen öt hét múlva – megnyílik a létesítmény, a Dan Air nürnbergi járatával. A cég nyugat-európai városokba szállít majd utasokat: Londonba, Brüsszelbe, Barcelonába hetente egyszer, Münchenbe és Nürnbergbe hetente kétszer, és ismét megjelent az egyszer már eltűnt stuttgarti járat is az ajánlatok között. Június 16-tól rajtolnak a Török-, illetve Görögországba tartó vakációs járatok is, augusztusban-szeptemberben pedig a Wizz Air londoni és dortmundi járata.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1682
szavazógép
2023-05-12: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Az AUR a hatalom legfőbb támasza

Ilyen szerencsét, mint az AUR erőszakos szerdai tüntetése! Habár viszonylag kevesen voltak, némi hangoskodással és dulakodással meg néhány használt puskagolyó parlamentbe való „becsempészési kísérletével” sikeresen elterelték a figyelmet arról, hogy ugyanazon a napon három nagy tanügyi szakszervezeti szövetség nagyjából 14 ezer tagja vonult fel Bukarestben, a korábban már hasztalan tiltakozó Sanitas egészségügyi szakszervezet pedig közölte, hogy általános sztrájkot tervez.
2023-05-12: Közélet - Nagy D. István:

Három nap verseny és vigadás (Háromszéki Diáknapok)

A hagyományokhoz igazodva idén is erősen, lelkesen, színesen, és főképp hangosan indított a tizenhetedik kiadásához érkezett Háromszéki Diáknapok, mely mostanra a megye legnépszerűbb és legnagyobb diákvetélkedőjévé nőtte ki magát. Az előző kiadásokhoz igazodva a háromnapos vetélkedőkkel, kihívásokkal teli igencsak kalandos versenysorozat ezúttal is Sepsiszentgyörgy központjában rajtolt, a 16 csapatba tömörült, több mint 250 diák a kőszínpadnál csődült össze, „törzsi jelképeikkel”, látványosan és hangosan adva tudtul: vasárnapig övék a város.