Com’ON SepsiKözel félszáz rendezvényre lehet szavazni

2023. augusztus 31., csütörtök, Közélet

Az idén 47 kezdeményezéssel neveztek be a Com’ON Sepsi rendezvénysorozatra a sepsiszentgyörgyi fiatalok, és közönségszavazáson dől el, hogy ezek közül melyiket támogatja legtöbb 3000 lejjel a helyi önkormányzat.  

  • Fotó: Com’ON Sepsi
    Fotó: Com’ON Sepsi

A Com’ON Sepsi olyan rendezvénysorozat, amelyre bármilyen (akár ez alkalomra összeálló) csoportok benevezhetnek, akik egy mindenki számára nyitott, ingyenes programot szerveznek. Az idén 32 ilyen csoport jelentkezett különféle ötletekkel: sporteseményekkel, kulturális programokkal, kézművesműhelyekkel, ismeretterjesztő, felvilágosító előadásokkal, a kínálat pedig különbözik az előző évekétől: a városháza közleménye szerint több mozgás és egészség témájú rendezvénnyel neveztek be, nőtt a szakmai és tudásátadó ötletek száma, hangsúlyt kapott az idős és fiatal generáció közötti kapcsolat, az idősekre való odafigyelés, kevesebb viszont a gyermekeknek szóló kezdeményezés.

Szavazni szeptember 12-ig, a comonsepsi.ro oldalon lehet, a leadott szavazat pedig nem vonható vissza. A 14–17 évesek kezdeményezéseit külön kategóriában versenyeztetik, és volt egy elkülönített keret a fogyatékkal élő fiatalok számára is, idén azonban itt senki nem nevezett be. Bárki szavazhat, aki betöltötte a 14. életévét és Sepsiszentgyörgyön él, tanul vagy dolgozik, illetve innen származik. Egy személy legtöbb tíz kezdeményezésre szavazhat, miután a megadott oldalon névvel, telefonszámmal és sms-ben kapott ellenőrző kóddal bejelentkezik. Kérdezni, problémát jelezni a Com’ON Sepsi Facebook-, illetve Instagram-oldalán vagy pedig az info@comonsepsi.ro e-mail-címen lehet.

A nyertes javaslatok közül legalább 25-öt valósítanak meg szep­tember 13-a és december 10-e között.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2187
szavazógép
2023-08-31: Közélet - Nagy B. Sándor:

Fény-Csűr és fotókiállítás Árkoson

Az árkosi Víz-Csűr nevű installáció záróeseményeként kedd este Fény-Csűrré változtatták a Ferenczi Zoltán Sámuel udvarán álló gazdasági épületet, melynek egyik részében fényképkiállítás nyílt a finisszázs alkalmából, majd tábortűz, kínálmáció és éjszakába nyúló beszélgetés zárta a rendezvényt. És mintha a természet is hozzájárult volna a Víz-Csűr méltó lezárásához: hatalmas eső mosta el a tábortűz maradványait.
2023-08-31: Jegyzet - :

Érvényes napiparancs az Úz völgyében (Mai levelünk)

Augusztus 26-a minden magyar gyásznapja, de főképp a székely magyaroké, ugyanis 1944. augusztus 26-án, a II. világháború idején (1939–1945) ezen a napon lépte át szovjet katona a magyar határt a Keleti-Kárpátok úz-völgyi hágóján.