TestépítésȘtefan és Jankó is dobogóra állt Nagyszebenben

2023. szeptember 5., kedd, Sport

Két sepsiszentgyörgyi résztvevője volt az elmúlt hét végén Nagyszebenben megtartott testépítő és fitnesz országos bajnokságnak, illetve a vele párhuzamosan lebonyolított Románia Nemzetközi Grand Prix-versenynek. Az előbbi viadalon Cristian Ștefan egy bajnoki cím mellett egy ezüstérmet is begyűjtött, míg utóbbin Jankó Attila a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

  • Cristian Ștefan. Fotó: Facebook / Cristian Ștefan
    Cristian Ștefan. Fotó: Facebook / Cristian Ștefan

Közel 1200 sportoló nevezett az elmúlt hét végén Nagyszebenben megtartott testépítő és fitnesz országos bajnokságra, illetve a vele párhuzamosan rendezett Románia Nemzetközi Grand Prix-versenyre. A roppant népes mezőnyben két sepsiszentgyörgyi sportoló is próbára tette magát, és kijelenthetjük, hogy nem kis sikerrel, hiszen mérlegük egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérem.

A testépítő országos bajnokságon érdekelt Cristian Ștefan a master (45–49 év) korcsoport két kategóriájában mérettetett meg: a 90 kilogrammos súlycsoportban első lett, és ezzel immár hatszoros országos bajnoknak mondhatja magát, míg a férfiak classis physique versenyszámában második volt, és ez pályafutása kilencedik bajnoki ezüstje. „Ennél többre nem is számíthattam volna, hiszen a tavasszal volt egy komoly sérülésem, és onnan nehéz volt az idáig vezető út” – nyilatkozta Ștefan.

Jankó Attila a Románia Nemzetközi Grand Prix-viadalon indult, ez volt testépítői karrierje második versenye, a man physique 170 centiméteres kategóriáját bronz­éremmel zárta. „Ez a harmadik hely remek visszajelzés számomra, hogy a jó úton haladok. Dobogós helyezés volt a célom Nagyszebenben, és kemény munkával összejött, ennek pedig nagyon örvendek” – mondta Jankó.

Eredmények: * országos bajnokság, master (45–49 év) – 90 kg: 1. Cristian Ștefan, 2. Radu Țicău (Nagyszeben), 3. Pepe Stelică (Nagyszeben); master classis physique – nyílt: 1. Adrian Iacob Lungu (Brassó), 2. Cristian Ștefan, 3. Marian Șerbănoiu (Rm. Sărat) * Grand Prix, man physique – 170 cm: 1. Adrian Iela (Karánsebes), 2. Florin Ichim (Konstanca), 3. Jankó Attila.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2266
szavazógép
2023-09-05: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Találkozók és könyvbemutató Kézdivásárhelyen
A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központ dísztermében szeptember 7-én, csütörtökön 18 órától hármas rendezvényre várják az érdeklődőket: bemutatják Iochom István író, lapunk munkatársa Katonasors című könyvét, ugyanekkor tartják az immár hatodik hadiárva-találkozót, illetve a kézdiszéki volt munkaszolgálatos katonák első találkozóját. A rendezvény fővédnöke Tóth László főkonzul, házigazdája Kiss Erika, a Kézdiszéki EMNT és a Kézdiszékért Egyesület elnöke. Iochom István 24. kötetét Ambrus Ágnes ny. egyetemi adjunktus mutatja be, közreműködik Albu Erika előadóművész és Józsa Irén versmondó, Pro Urbe díjas ny. magyartanár.
2023-09-05: Sport - :

Fiatal bukaresti játékost szerződtettek (Női kosárlabda)

Ifjúsági válogatott játékos érkezését jelentette be a hétszeres bajnok és nyolcszoros Román Kupa-győztes Sepsi-SIC kosárlabdacsapata, amelytől azt is megtudtuk, hogy a hétvégén Budapesten játszik két felkészülési mérkőzést.