MotokrosszGondok és sikerek ­Bulgáriában

2023. szeptember 13., szerda, Sport

Véget ért a hosszú nyári vakáció és ismét versenygépükre pattantak a háromszéki sportolók, akik az elmúlt hétvégén a motokrossz Balkán-bajnokság negyedik, korteni állomásán mérettettek meg. A bolgár viadalon a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián harmadik lett az MX1-es géposztályban, míg az ozsdolai Ördög Zoltán első volt MX2 Juniorban és második az MX2-es kategóriában.

  • Tompa Krisztián. Fotó: Toma Nedelea
    Tompa Krisztián. Fotó: Toma Nedelea

Nem volt könnyű hétvégéjük Bulgáriában a háromszéki motokrosszosoknak, hiszen a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián egy sérülésből éppen felépülve versenyzett a Balkán-bajnokság negyedik fordulójában, míg az ozsdolai Ördög Zoltán végig motorgondokkal küzdött Kortenben.

A megyeszékhelyi Sugás Motoros Klub színeiben, az MX1-es géposztályban versenyző Tompa Krisztián a vasárnap megtartott bolgár viadal első futamát a negyedik, a másodikat pedig a harmadik helyen fejezte be és összetettben a harmadik lett. „Kulcscsonttörésből felépülve, semmi edzés nélkül vágtam neki a versenynek, így roppant nehéz volt számomra ez a futam. Összeszorított foggal végig csináltam és örvendek a jó eredménynek” – nyilatkozta Tompa, aki hozzátette, hogy géposztályban továbbra is vezeti a Balkán-bajnokság pontversenyét.

A bukaresti Top Cross TCS versenyzőjeként Ördög Zoltánnak csak a szombati szabadedzésen voltak nyugodt percei, utána viszont folyamatosan motorgondokkal küzdött, így a vasárnapi viadalt már a tavalyi gépével teljesítette. Emiatt nem alakult minden a legmegfelelőbben számára, de minden jó, ha a vége jó: a két osztályban is érdekelt Zoltán remek versenyzéssel összesítésben végül első lett az MX2 Juniorban és második az MX2-es kategóriában.

Eredmény: * MX1: 1. Mihael Ivanov (bolgár, Husqvarna), 2. Julian Georgijev (bolgár, Yamaha), 3. Tompa Krisztián (Yamaha) * MX2: 1. Venciszlav Tosev (bolgár, Husqvarna), 2. Ördög Zoltán (KTM), 3. Krisztian Petkov (bolgár, KTM) * MX2 Junior: 1. Ördög Zoltán, 2. Venciszlav Tosev, 3. Danail Sztefanov (bolgár, Gasgas). (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2267
szavazógép
2023-09-13: Sport - :

Négygólos vereséggel kezdte az idényt a háromszéki csapat (Jégkorong)

A Háromszéki Ágyúsok jégkorongcsapata hétfőn a kiváló kapusteljesítmény ellenére 4–0-ra kikapott a jobb játékerőt képviselő Gyergyói Hoki Klub vendégeként. A narancs-kék mezes együttes nem adta könnyen magát, a kihagyott emberelőnyök miatt azonban nem tudta jobban megnehezíteni a házigazdák dolgát. Szeptember 19-én, kedden 18.30-tól ismét összecsapnak, ezúttal az Erste Liga-címvédő látogat a Deme László Műjégpályára.
2023-09-13: Sport - :

Sima győzelem a Román Kupa negyedik szakaszán (Hegyi-kerékpározás)

A sepsiszentgyörgyi Molnár Ede egyértelmű győzelmet aratott a Porumbacu MTB Race hegyikerékpáros versenyen, amelyet szeptember 8. és 10. között negyedszer szerveztek meg. A Szeben megyében rendezett viadal egyben a Cross Country Olym­pic (XCO) Román Kupa negyedik, utolsó előtti szakasza is volt.