A kábelvágó olló kötelező elem minden szerszámosládában /X/

2023. szeptember 18., hétfő, Szabadidő

Általában a legtöbb feladatot el lehet végezni a sniccer-csavarhúzó-kombinált fogó hármasának bármelyikével vagy ezek kombinációjával. Azonban vannak olyan speciális feladatok, amelyekhez specifikusabb eszközökre van szükség. Ilyen például a címben említett kábelvágó olló, ami számtalan helyzetben tud nekünk segíteni.

Egyáltalán mi az a kábelvágó olló?

A kábelszerelés elengedhetetlen eszköze ez az olló, amit könnyedén be lehet szerezni a Molker oldaláról. Ahogy azt a neve is mutatja, elsősorban kábelvágásra szokás használni. Sokkal hatékonyabban és szebben tud minden egyes vezetéket elvágni. Fontos a minőség, ha villanyszerelésről vagy árammal történő munkáról van szó, mivel a megbízhatóság és a biztonság elsődleges a munkálatok során.

A kábelvágó ollókat kifejezetten alumínium és réz vezetők könnyű darabolására javasolják. Természetesen több szempont alapján is kiválaszthatjuk a számunkra ideális kéziszerszámot. Általában a legfontosabb a könnyű kezelhetőség, a kényelmes fogás és persze a biztonságos használat. Számos minőségi, nagy gyártó termékét is megtalálhatjuk a piacon. Érdemes az ismert márkák palettájából válogatni, mivel azokkal garantáltan nem fogunk mellé lőni. 

Igazán innovatív kialakítással, kiváló ergonómiával is találkozhatunk, amelyek rugós nyitórendszerrel vannak ellátva. Ennek segítségével könnyű az olló kinyitása, ezáltal hatékonyabb lesz a kábelek vágása és csupaszítása. 

A piacon elérhető rozsdamentes acél penge is, amivel egyszerűen darabolható az alumínium- és rézkábel egészen 50 mm2-ig. A kényelmes tárolásról is gondoskodhatunk, amelyben az övre erősíthető ollótartó fog segíteni.

A minőségi kábelvágó olló előnyei

A villanyszerelés során ez egy kifejezetten fontos kéziszerszám, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen található a szerszámosládában. Nagy különbségekkel lehet találkozni a kábelvágó ollók piacán, így érdemes alaposan átgondolni, hogy pontosan honnan fogjuk beszerezni a saját példányunkat.

Olcsó “megoldásokból” nincs hiány, a távol-keleti oldalakról pillanatok alatt rendelhetünk egy ilyet. Azonban ezek a gyakorlatban egyáltalán nem teljesítenek jól: gyorsan elhasználódnak, nem lehet velük szépen vágni, de akár még az is megtörténhet, hogy nem bírja átvágni a réz- vagy alumíniumkábelt.

A megoldás mindenki számára elérhető

Szerencsére minőségi kábelvágó ollóból sincs hiány, csak alaposabban kell keresni és nem az első terméket bedobni a kosárba. Érdemes a nagyobb, ismertebb gyártók kéziszerszámait választani, mivel azokban nem fogunk csalódni használat közben. Ne feledjük, hogy ezt az eszközt nem egy-két alkalomra keressük, hanem hosszú távra, hogy mindig kéznél legyen, ha éppen szükség van rá.

Ezért is érdemes akkor is szétnézni, ha már lapul egy a szerszámosládában, de nem biztos, hogy annak a teljesítményével meg vagyunk elégedve. (X)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 546
szavazógép
2023-09-18: Magazin - :

Étkezőszék – nemcsak kényelmes, de fel is dobja a teret /X/

Minden otthonban az étkező az egyik legfontosabb, de legalábbis az egyik központi szerepet betöltő terület. Nagyon fontos, hogy ide olyan berendezés kerüljön, ami kellően masszív és időtálló, emellett pedig biztosítsa a meghitt beszélgetésekhez, a nagy játékokhoz és a mindennapi vagy a kiemelkedő eseményekhez a komfortos és kényelmes hátteret. Mind az asztal, mind pedig az ide kerülő székek designja sem elhanyagolható persze.
2023-09-18: Szabadidő - :

Készítsünk finom egzotikus ételeket wok serpenyőben! /X/

Míg régen az emberek csak a saját nemzetük gasztronómiáját ismerték, addig ma már semmi meglepő nincs abban, ha egy városban egy utcán belül található például kínai, olasz, amerikai, thai és indiai étterem is, amelyek békében megférnek egymás mellett.