Com’ON SepsiElsősegély, csillagászat és más programok

2023. szeptember 19., kedd, Közélet

Háromnapos elsősegélynyújtási gyorstalpaló, csillagászati vita, kávéműhely, oktatási alternatívák és további 21 kezdeményezés nyert támogatást Sepsiszentgyörgy önkormányzatától a Com’On Sepsi idei kiadásában. A programok ingyenesek és minden érdeklődő számára nyitottak.

  • Fotó: Facebook / Com’ON Sepsi
    Fotó: Facebook / Com’ON Sepsi

A szeptember 12-én lezárult online közönségszavazáson közel 2200 sepsiszentgyörgyi lakos vett részt, akik összesen több mint 7000 szavazatot adtak le a benevezett 47 kezdeményezésre. Ezek közül a legtöbb szavazatot begyűjtő 25 ötlet megvalósulásához járul hozzá a polgármesteri hivatal. Hármat belőlük kiskorúak (14–18 évesek) szerveznek: a cserkészek gyógynövény-ismertető sétát, a SepsiÉRT csapat faültetést, a FutGól a szépmezői veterán és zöldfülű focisták mérkőzését. A december 10-én záruló rendezvénysorozatban lesznek gyermekeknek, időseknek és fogyatékkal élőknek szánt programok, kulturális és sportesemények, kézműves-foglalkozások is, köztük önvédelmi gyakorlatok, falmászás, ügyességi vetélkedő, zene, vallásos jellegű műhelyek, pénzügyi agytágítók is. A legnépszerűbbnek egy háromnapos hétvégi elsősegély-tanfolyam bizonyult, a világegyetem titkaiba, illetve a kávézás művészetébe való betekintés (ezt a két programot ugyanaz a RAW nevű csapat javasolta), valamint az Alternatívák az oktatásban című előadás-sorozat, amelyben hazai és külföldi szakemberek is megszólalnak. A kezdeményezések teljes listája a comonsepsi.ro honlapon tekinthető meg, ezen a kevesebb szavazatot nyert javaslatok is rajta vannak, amelyek várólistára kerülnek arra az esetre, ha a 25 nyertesből valamelyik visszalép.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-09-19: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Tízéves a Mondókázó mozgalom

Fennállásának tizedik születésnapját hangulatos közösségi eseménnyel, szabadtéri piknikkel egybekötött találkozóval ünnepelte a sepsiszentgyörgyi kisgyermekes családok körében igen népszerű mozgalom, a Mondókázó.
2023-09-19: Közélet - Fekete Réka:

Felkészülni, kész, rajt! (Váradi József Általános Iskola)

A címben megnevezett nagyszebeni kezdeményezésű közösségi program (Ready, steady, go) munkatársai szervezésében pénteken a sürgősségi mentés különböző típusaival, az alapvető közlekedési szabályokkal, a kábítószer-fogyasztás veszélyeivel ismerkedtek a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola gimnáziumi osztályainak diákjai.