JégkorongVereséggel kezdte az évet a háromszéki csapat

2024. január 9., kedd, Sport

A Háromszéki Ágyúsok vasárnap megilletődötten kezdték a mérkőzést, emiatt az első harmadban három gólt kaptak, végül 4–0 arányban alulmaradtak a vendég Csíkszeredai Sportklub ellen a román bajnokságban. A narancs-kék mezesek ma 18.30-tól ismét összecsapnak a Kevin Constantine irányította csapattal a Vákár Lajos Műjégpályán.

  • Fotó: Háromszéki Ágyúsok
    Fotó: Háromszéki Ágyúsok

Rányomta bélyegét az első harmadra, hogy a háromszéki együttes legutóbb több mint két hete játszott, míg a remek játékerőt képviselő ellenfelének karácsony után négy mérkőzése volt az Erste Ligában, ráadásul ezeket megnyerte. A Sportklub már a 6. percben vezetést szerzett, Jevgenyij Szkacskov lőtte a korongot a keresztléc alá (0–1). A házigazdák a folytatásban emberhátrányban találták magukat, ezt kihasználva a Csíkszereda ismét betalált, Aidan Brown csúsztatott a kapuba (0–2). Nem sokkal később a kék-fehér mezesek újra létszámfölénybe kerültek, ám az Ágyúsok védelme ezúttal állta a sarat. A hazai gárda a 18. percben már háromgólos hátrányban volt, egy védelmi figyelmetlenséget kihasználva Rokaly Norbert zörgette meg a hálót (0–3).

Jót tett a szünet, ugyanis a háromszéki alakulat határozottabban jött ki az öltözőből, emiatt a második játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott, illetve az Ágyúsok háromszor is emberelőnyben támadhattak. Adott esetekben sikerült nyomást gyakorolni a riválisra, és akadtak szépítési lehetőségek is, végül egyszer sem sikerült a javukra fordítani a helyzeteket. Ezzel ellentétben a vendégek negyedszer is eredményesek voltak, a 27. percben Aidan Brown remek előkészítését Jeremy Welsh váltotta gólra (0–4). A harmadik felvonás a kiállításokról és az indulatokról szólt, ugyanakkor a hazai csapat kétszer létszámfölényben rohamozhatott, ám ezúttal sem éltek az esélyekkel, Adorján Attila védte a kapura tartó lövéseiket, így négygólos vereséggel kezdték az új évet.

„Nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, mivel az első harmadot elrontottuk, fegyelmezetlenek voltunk, nem tartottuk be mindazt, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk. Tapasztalt ellenfelünk ezt kihasználva értékesítette az adódó lehetőségeket, ezért ellépett három góllal. A második felvonásban kezdtünk kapaszkodni és felvenni a ritmust a riválissal, azonban nagyon nehéz egy erős csapat ellen visszajönni a játékba háromgólos hátrányból, főleg úgy, hogy a játékosok nem tartják magukat ahhoz, amit kérünk tőlük. A második és harmadik játékrészben a védekezésünk feljavult, bár így is akadtak apróbb hibák, viszont ezeket tudtuk kezelni” – mondta Todor Krisztián edző.

Eredmény, román bajnokság, alapszakasz: Há­romszéki Ágyúsok–Csíkszeredai Sportklub 0–4 (gólszerzők: Jevgenyij Szkacskov 6., Aidan Brown 9., Rokaly Norbert 18., Jeremy Welsh 27.).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-01-09: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
KOVÁSZNA. Január 10-én, szerdán 19 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata és a Yorick Stúdió Bódi Attila: Lázadni veletek akartam című közös előadására kerül sor a Kovászna Városi Művelődési Központban. Az előadás a kovásznai színházbérlet harmadik darabja. Jegyek szabadeladásban is kaphatók 30 lejes áron. Helyfoglalás, további információ munkaidőben a jegypénztárban vagy a 0762 674 516-os telefonszámon.
2024-01-09: Sport - :

Harmadik a mesterhármast szerzők világranglistáján (Labdarúgás)

Varga Barnabás a harmadik azon a világranglistán, amelyet a 2023-ban a legtöbb mesterhármast szerzett futballistákról készített és tett közzé az IFFHS.