Egyperces ­karácsonyi mese - Puskás Attila

2009. január 30., péntek, Nyílttér

Volt egyszer — s bizony volt! — egy amolyan se nem kicsi, se nem nagy város, olyanszerű éppen, mint a mienk.

Annak rendjén elérkezett a várva várt karácsony is sok-sok csillaggal, szép lila karácsonyfadíszekkel, és beragyogta a várost a sok kicsi fényforrás nagyjaink gondoskodásának köszönhetően. Csakhogy a karácsony legfontosabb hírhozója, az angyal nem jött el. Nem tudni, mi okozza mind a mai napig a késését, de Sepsiszentgyörgy még mindig várja, karácsonyfákkal és ünnepi kivilágítással. Hírlik, hogy már nem is jön el, csak majd tizenegy hónap múlva. De mi nem csüggedünk! Nem bontjuk le ünnepi díszeinket, ha kell, jövő karácsonyig!

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1170
szavazógép
2009-01-30: Nyílttér - x:

Motyogó villanyrendőr - Simó Edmund

Napokkal ezelőtt lépett szolgálatba egy fiatal, energikus, vadonatúj egyenruhát viselő villanyrendőr, a 003-as szolgálati számot viselő, akinek helyhez kötött munkahelye ezentúl a Grigore Bălan és az Olt utca kereszteződésénél lesz. Abban a csomópontban, ahol mind az autóforgalom, mind a gyalogos átkelés már-már kaotikus állapotokhoz kezdett hasonlatossá válni az elmúlt időkben. Szinte rémálom volt sokszor megkockáztatni az egyik oldalról a másikra való átjutást, és nem egy koccanás, súlyosabb baleset is történt már ezen a helyen.
2009-01-30: Közélet - x:

Teli üzletek, üres zsebek - Demeter J. Ildikó

Január a kereskedők legrosszabb hónapja: a nagy decemberi bevásárlások során mindenki megvásárolta, amire szüksége volt (vagy talán nem is volt), és sok pénzt adott ki ajándékokra, karácsonyi ebédre, céges vagy egyesületi összejövetelre, jótékonyságra, fodrászra, utazásra, szilveszterre.