Február a kézdivásárhelyi sportéletben — Áros Károly

2009. február 2., hétfő, Sport

A polgármesteri hivatal sportirodája — vezetője Kocsis Zoltán — jóvoltából bepillanthattunk a város, azaz Kézdivásárhely sportéletének februári programjába.

Február 6-ig a város sportcsarnokában edzőtáborozik az U14-es és U16-os női kosárlabda-válogatott. Alig mennek el a leányok, február 7-én már az asztaliteniszezők pattogtatják a kaucsuklabdákat a sportiroda és a KSE közös szervezésében sorra kerülő amatőr asztalitenisz-bajnokságon. Aztán következik a lábteniszbajnokság — gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Na persze, változatlanul megy a fociiskola, hetente kétszer Csengeri Attila foglalkozik a gyerekekkel. Az iroda vezetője hangsúlyozza: egyre több figyelmet fordítanak az ifjúságiakra, hiszen bennük rejlik a jövő. Ezt az ifjúságiak iránti figyelmet igazolja a sportcsarnok napi asztalitenisz-programja. A szomszéd létesítményben, a műjégpályán is zajlik az élet, természetesen, az időjárás függvényében. Azért általában estére csak helyreáll és használhatóvá válik a jég. De hogy biztosabb legyen a korcsolyázás lehetősége, indulás előtt hívni kell a 0748 211 722-es számot, Azbé Imre, a pálya rolbása pontos tájékoztatóval szolgál. Február vége újra a kosarasoké lesz — 21-én a KSE U16-os leányai, 22-én a Nagy Mózes Sportklub U16-os fiai, 24-én a KSE U14-es leányai, 28-án a KSE U16-os leányai játszanak.

Túl a játékon az iroda tervében szerepel két találkozó is Emlékezzünk sportmúltunkra címmel. Az egyiken Kalith Attila bácsi, a kézdivásárhelyi atlétika nagy öregje és tanítványai beszélgetnek majd el a sportbarátokkal, a másikon a város egykori kerékpározói.

Messze van ugyan május, de a KSE és a sportiroda már megkezdte a KSE-napok szervezését (május 8—10-én lenne), a Kézdi Maraton előkészítése viszont már javában zajlik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1789
szavazógép
2009-02-02: Sport - x:

Kicsi pénz, kicsi sport... (Sportélet) — Tibodi Ferenc

Amikor utoljára Baróton jártunk, még pislákolt a remény a sötét alagút végén, és úgy tűnt, az erdővidéki sportélet felébred Csipkerózsika álmából. Azóta sok víz lefolyt az Olton, jobb nem, de rosszabb lett Barót sportja.
2009-02-02: Sport - x:

A Kézdivásárhelyi Sportin-Budo Karate Club (Karate) — Áros Károly

Karate — ,,puszta kezeket", tehát fegyver nélküli harci művészetet jelent. Kitűnő módszer a test edzésére, és összekapcsolva az összpontosítás magas fokával, remekül segíti a szellemi képességek fejlesztését.