Teremlabdarúgás, 1. LigaItthon zárják az alapszakaszt

2024. március 5., kedd, Sport

Két egymás utáni kiszállást követően ismét hazai környezetben lép pályára az újonc Sepsi-SIC, amely ma 18 órától a Marosvásárhelyi VSK együttesét fogadja a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának 18., egyben utolsó fordulójában. A Sepsi Arénában rendezendő találkozón a galaci Florin Aurelian Macovei és a brăilai Dragoș Mocanu fújja a sípot.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A január közepe óta nyeretlen Sepsi-SIC hazai környezetben fejezi be a teremlabdarúgó 1. Liga aktuális idényének alapszakaszát, és a zöld-fehérek a Marosvásárhelyi VSK ellen próbálják feledtetni az elmúlt négy mérkőzés kudarcait. Nem lesz könnyű dolguk Mánya Szabolcs tanítványainak, hiszen a téli szünetben komoly vérfrissítésen átesett vásárhelyiek a pontvadászat legutóbbi körében nagy meglepetésre 3–1-re legyőzték a hozzájuk látogató bajnoki ezüstérmes FK Székelyudvarhely alakulatát. Velük ellentétben a szentgyörgyiek 7–1-es vereséggel zárták utolsó bajnokijukat, amikor is a mieink a Temesvári CFR otthonában léptek pályára. A 28 pontos Sepsi-SIC a tabella 5., míg a mindössze 14 pontos VSK a rangsor 8. pozíciójából várja az esti összecsapást, a novemberi egymás elleni mérkőzésük pedig a háromszékiek 8–2-es sikerével ért véget.

A 18. forduló mai mérkőzései: Galaci United–Temesvári CFR (17.30 óra), Sepsi-SIC–Marosvásárhelyi VSK (18 óra), FK Székelyudvarhely–Mausoleul Mărăşeşti (18 óra). Az eddigi eredmények: Simándi Sólymok–West Déva 6–2, Dévai VSK–Luceafărul Buzău 9–0. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2024-03-05: Sport - Miska Brigitta:

Négygólos sikert arattak hazai pályán (Labdarúgás, SuperLiga)

A Sepsi OSK tegnap végig uralt mérkőzésen 4–0 arányban diadalmaskodott a közel három hónapja nyeretlen FC Voluntari felett a SuperLiga 29. körében. A sepsiszentgyörgyi csapat megtartotta esélyét, hogy az alapszakasz utolsó fordulójában kiharcolja a felsőházi rájátszásba jutást, azonban nem lesz elegendő, hogy nyerjen az FC Petrolul Ploiești vendégeként, hanem arra is szüksége van, hogy a vetélytársai pontokat veszítsenek.
2024-03-05: Sport - Tibodi Ferenc:

A Puskás Tivadar győzelmét hozta az idei torna (Iskolás sport, minifoci)

A tavaly ezüstérmes sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola csapatának sikerével zárult a pénteken és szombaton a megyeszékhelyen megtartott nemzetközi kispályás labdarúgó Berde Áron Kupa tizenhatodik kiírása. A Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola által szervezett kétnapos eseményen hagyományosan hat szentgyörgyi, egy-egy kézdivásárhelyi és magyarországi tanintézmény minifoci-alakulata vesz részt.