JégkorongUtolsó két mérkőzésüket játsszák

2024. március 22., péntek, Sport

A hétvégén utolsó két mérkőzésüket játsszák az idényben a Háromszéki Ágyúsok. A Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította csapat ma 18.30-tól és szombaton 11 órától a nyeretlenül sereghajtó Sportul Studențesc együttesét fogadja a Deme László Műjégpályán.

  • Fotó: Háromszéki Ágyúsok
    Fotó: Háromszéki Ágyúsok

A háromszéki és a bukaresti csapat legutóbb egy hónapja találkozott egymással, a Deme László Műjégpályán a jobb játékerőt képviselő narancs-kék mezesek 6–1 és 13–3 arányban diadalmaskodtak. Az Ágyúsok 9 győzelemmel és 17 vereséggel hatodik helyen állnak a táblázatban, míg a Sportul Studențesc mindegyik mérkőzését elvesztette, ezáltal Marian Ghiță együttese 57 lőtt és 344 kapott góllal nyeretlenül sereghajtó. A háromszéki gárda az eddigi huszonhat mérkőzésén 73-szor volt eredményes, az ellenfelek pedig 96-szor találtak a hálóba.

„Szeretnénk két önbizalomnövelő győzelemmel zárni az idényt. A legutóbbi mérkőzésen remekül játszottunk, egyértelmű győzelmet arattunk a Galaci CSM ellen, azt a teljesítményt ezen a hétvégén is folytatnánk. A játékosok rendkívül összeszedettek voltak, mindenki odatette magát, a támadás és a védekezés is remekül működött. Ma és szombaton az élményhoki, a szórakozás és a szép játék lesz a főszerepben, fontosnak tartjuk, hogy a nézőket is kiszolgáljuk látványos gólokkal. Némi túlzással a Sportul Studențesc elleni mérkőzések megfelelnek két nyílt edzésnek. A találkozók után aztán pár napot még együtt edzünk, majd jöhet a jól megérdemelt tavaszi pihenő. Ezt követően kiértékeljük az idényt, majd elkezdjük a következő szezon megtervezését” – mondta Miklós Ervin, a Háromszéki Ágyúsok elnöke. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1523
szavazógép
2024-03-22: Sport - :

A veretlenségi sorozat megőrzése a tét Törökország ellen (Labdarúgás)

Marco Rossi szövetségi kapitány rendre azt hangsúlyozza, számára nem létezik barátságos mérkőzés, és ma a törökök elleni felkészülési találkozónak valóban komoly tétje lesz, méghozzá a magyar labdarúgó-válogatott 12 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatának megőrzése. A Puskás Arénában telt ház előtt 21.45-kor kezdődő találkozót az M4 Sport és a Digi Sport 2 közvetíti.
2024-03-22: Szabadidő - :

Mit főzzünk ma? (Batátakrémleves)

Hozzávalók: 20–30 dkg batáta, 2 liter csontleves­alaplé vagy erőleveskocka, só, szerecsendió, szárított gyömbér, rozmaring, bors, 2 dl tejszín. Levesbetét: pirított szalonnakocka, levesgyöngy.