LabdarúgásFelkészülési mérkőzést játszottak Csíkszeredában

2024. március 25., hétfő, Sport

A Sepsi OSK szombaton felkészülési mérkőzést játszott a másodosztály felsőházi rájátszásában érdekelt FC Csíkszereda vendégeként. Bernd Storck csapata az első félidőben kétgólos előnyre tett szert, mindkétszer Varga Roland továbbította a labdát a hálóba, aztán a házigazdák a találkozó hajrájában szépítettek.

  • Fotó: FK Csíkszereda / Pál Zoltán
    Fotó: FK Csíkszereda / Pál Zoltán

Mindkét vezetőedző alaposan felforgatott kezdő tizenegyet küldött pályára, a csíkszeredai és a sepsiszentgyörgyi csapatnál is több olyan labdarúgó játszott, akik korábban a bajnoki mérkőzéseken kevesebb lehetőséget kaptak. Az első fél­időben kijött a két együttes közötti osztálykülönbség, ugyanis a háromszéki gárda akarata érvényesült, ráadásul Varga Roland két remek megmozdulása gólt is eredményezett. A tapasztalt jobbszélső előbb a 29. percben kilőtte a kapu bal oldalát, aztán a 45. percben a védők mögül kiugorva Karácsony Márk mellett a hálóba gurított, így a Sepsi OSK a szünetben kettővel vezetett. A második felvonásban Ilyés Róbert cserékkel próbálta felrázni a piros-fekete mezesek támadójátékát, ezáltal kiegyenlítődött a játék, a hajrában pedig a szépítés is összejött. A 88. percben egy szögletet követően Kelemen Dávid a hosszú sarokba továbbított, egyúttal beállítva a végeredményt (1–2).

A háromszéki együttes pénteken 20.30-tól a SuperLiga rájátszásának második fordulójában a Kolozsvári CFR ellen játszik a Sepsi OSK Arénában, míg az FK Csíkszereda április 1-jén, hétfőn 17.30-tól a másodosztályú bajnokság felsőházi rájátszásának nyitókörében az éllovas Sellenberk csapatát fogadja. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1523
szavazógép
2024-03-25: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2024-03-25: Sport - :

Simon Tege kilencedik Szlovákiában (Cselgáncs)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK és a Csíkszeredai VSK csapatánál dupla leigazolással rendelkező céhes városi Simon Tege, Tamás Gábor és Pál Norbert az elmúlt hét végén a szlovákiai Somorján lépett tatamira, ahol a kadett korosztály számára kiírt cselgáncs Európa-kupán vettek részt. A háromszékiek legjobb eredményét Simon Tege érte el, aki a kilencedik lett az 50 kilogrammos súlycsoportban.