BirkózásKét ezüst- és egy bronzérem

2024. március 25., hétfő, Sport

Többé-kevésbé remek hétvégéjük volt a megyeszékhelyi Sepsi ISK birkózószakosztálya versenyzőinek, akik péntektől vasárnapig a Resicabányán megtartott sportiskolás országos bajnokságon vendégeskedtek. Sportolóink nyolc éremért harcolhattak, ám végül csak hármat – két ezüstöt és egy bronzot – gyűjtöttek be az U17-es korosztályos viadalon.

A megyeszékhelyi Sepsi ISK nyolc birkózójának részvételével tartották meg az elmúlt hétvégén az ifjúsági II-es (U17) korcsoportnak meghirdetett sportiskolás országos bajnokságot, amelynek Resicabánya adott otthont. A Hatos Péter, Kertész Dávid és Kertész Mátyás edzők által felkészített sepsiszentgyörgyiek végig remek teljesítményt nyújtva jutottak be a különböző kategóriák döntőibe, ahol sajnos mindig becsúszott egy apró hiba, így a lehetséges nyolc éremből csak hármat, két ezüstöt és egy bronzot tudtak begyűjteni. A 60 kilogrammos súlycsoportban érdekelt Ilyés Szabolcs és a 110 kilogrammosok között szőnyegre lépő Ilyés Norbert elvesztették fináléjukat, és emiatt be kellett érjék a második hellyel, míg Váncsa Andrea (53 kg) bronzmeccset vívott és győzelmének köszönhetően a dobogó legalacsonyabb fokára állhatott fel. Elvesztette a harmadik helyért kiírt bronzmeccsét Baga Zsolt (51 kg), Sándor Tímea (49 kg) és Román Kincső (73 kg) a negyedik, Molnár Krisztina (57 kg) és Sándor Tamás (65 kg) pedig az ötödik pozícióban fejezték be a resicai megmérettetést. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1523
szavazógép
2024-03-25: Sport - :

Simon Tege kilencedik Szlovákiában (Cselgáncs)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK és a Csíkszeredai VSK csapatánál dupla leigazolással rendelkező céhes városi Simon Tege, Tamás Gábor és Pál Norbert az elmúlt hét végén a szlovákiai Somorján lépett tatamira, ahol a kadett korosztály számára kiírt cselgáncs Európa-kupán vettek részt. A háromszékiek legjobb eredményét Simon Tege érte el, aki a kilencedik lett az 50 kilogrammos súlycsoportban.
2024-03-25: Sport - :

A Capitaly nyerte az odavágó-sorozatot (Ha hétfő, akkor minifoci)

A harmadik helyezett Dorcóhoz képest hét-, a második helyet elfoglaló S&Z együtteséhez viszonyítva hatpontos előnnyel rendelkező Capitaly nyerte meg a sepsiszentgyörgyi öregfiú minifoci-bajnokság mostani idényének odavágó-sorozatát, miután a címvédő tízből tíz mérkőzésen sem talált legyőzőre. Ma indul a megyeszékhelyi pontvadászat visszavágója, az éllovas pedig a Málnás ellen próbálja begyűjteni a tizenegyedik diadalát.