LabdarúgásÚjra nyertek a magyarok

2024. március 28., csütörtök, Sport

A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott kedden 2–0-ra legyőzte a koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen. A csereként beálló Mocsi Attila személyében újoncot is avatott Marco Rossi, aki 61. mérkőzésével immár harmadik a szövetségi kapitányok rangsorában. A nemzeti együttes legközelebb június 4-én, Írország vendégeként lép pályára az Aviva Stadionban.

  • Szoboszlai Dominik gólöröme. Fotó: MTI / Illyés Tibor
    Szoboszlai Dominik gólöröme. Fotó: MTI / Illyés Tibor

A magyarok jól kezdték a mérkőzést, azonban a kulcspasszok nem sikerültek a támadó harmadban, így nagyobb helyzet nem alakult ki a koszovói kapu előtt. Tíz perc elteltével felbátorodtak a vendégek, Edon Zhegrova játszotta tisztára magát, majd alig tévesztette el a jobb felső sarkot. Többnyire mezőnyben zajlott a játék, a nemzeti együttes ebben az összeállításban támadásban mindenképpen, de helyenként védekezésben is összeszokatlannak tűnt. Szoboszlai Dominik kifejezetten sokat ment hátra labdáért, viszont így sem sikerült rendszeresen a rivális büntetőterületéig eljutni. A hatékonyság hiányát az jelezte a legjobban, hogy a szünetig egyetlen kaput eltaláló kísérlete sem volt Marco Rossi tanítványainak.

A magyar szakvezető a félidőben hármas cserével próbálta frissíteni a csapatát, amely jobban is kezdte a második játékrészt, Bolla Bendegúz lövését a koszovói kapus a keresztléc alól tolta ki. A jobb játéknak hamar meglett az eredménye, mivel az 58. percben egy megpattanó lövéssel Szoboszlai Törökország után Koszovó ellen is betalált, ezt követően pedig a közönség kórusban skandálta a csapatkapitány nevét. A második félidőben a koszovói gárda már semmiféle veszélyt nem jelentett Dibusz Dénes kapujára, támadásban is hatékonyabbá vált a magyar együttes, amely a 86. percben Nagy Zsolt találatával végleg eldöntötte az összecsapást, és így két, kapott gól nélküli győzelemmel kezdte az esztendőt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1523
szavazógép
2024-03-28: Sport - :

Rajtol a román bajnokság (Motokrossz)

Húsvétra hangolódás helyett versenyre készülődnek háromszéki motorosaink, akik szombaton és vasárnap a Craiova melletti Balșon vendégeskednek, ahol a román motokrosszbajnokság 2024-es idényének első futamát tartják. Mint ismeretes, Tompa Krisztián és Ördög Zoltán már átestek az idei „tűzkeresztségen”, hiszen az elmúlt hétvégén a magyarországi Pilisvécsen tették próbára magukat.
2024-03-28: Sport - :

Két pótselejtezőn is tizenegyesek döntöttek (Labdarúgás, Eb-pótselejtező)

Az Eb-pótselejtezők keddi döntői után teljessé vált a németországi Európa-bajnokság 24 fős mezőnye: rendkívül kiélezett mérkőzéseken utolsóként Grúzia, Ukrajna és Lengyelország kvalifikált a nyári kontinenstornára.