Hírsaláta

2024. április 3., szerda, Belföld

HÚSVÉTI ÜZENET. Klaus Iohannis államfő szombaton üzenetet fogalmazott meg a nyugati kereszténység húsvéti ünnepe alkalmából, melyben békét, egészséget és örömöt kívánt a romániai római katolikus, református, unitárius és evangélikus híveknek.

  • Klaus Iohannis. Fotó: presidency.ro
    Klaus Iohannis. Fotó: presidency.ro

„A küzdelmeink és megpróbáltatásaink közben a húsvét lehetőséget ad az együttlétre a szeretteinkkel, és emlékeztet bennünket arra, hogy az isteni szeretet és hatalom mindig velünk van. A szolidaritás és az együttérzés szellemében fordítsuk gondolatainkat és imáinkat a szenvedők felé, felajánlva nekik a remény fénysugarát és a hit vigasztalását” – idézte az államfőt az elnöki hivatal közleménye. (Agerpres)

A MAGYAR KÖNYVEK ELLEN IS FELLÉPTEK. Megakadályozná a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), hogy a könyvtárak magyar könyveket is beszerezzenek – hívta fel a figyelmet Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője. A felsőház tegnap tárgyalt és fogadott el egy törvényjavaslatot, amely a könyvtárak működését szabályozó hatályos jogszabályon módosít. Az AUR azt kezdeményezte a törvényjavaslat kapcsán, töröljék a hatályos törvényből azt a cikkelyt, amely lehetővé teszi, hogy ott, ahol magyar emberek élnek, a könyvtárak magyar könyveket is beszerezzenek, és az olvasók rendelkezésére bocsássák azokat. (Maszol)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1681
szavazógép
2024-04-03: Belföld - :

Orbán Viktor Bukarestben

Orbán Viktor is Bukarestbe érkezik ma, miután Klaus Iohannis egy szűkkörű egyeztetésre hívott fontos európai vezető politikusokat. A találkozón az uniós kérdések mellett szóba kerülhet a NATO-főtitkári pozícióval kapcsolatos jelölések kérdésköre is – tudósított tegnap a Maszol.
2024-04-03: Belföld - :

Adókedvezmény a véradóknak

Klaus Iohannis államfő tegnap kihirdette a törvényt, amely szerint jövő évtől az önkormányzatok ingatlanadó-kedvezményben részesíthetik azokat az állampolgárokat, akik egy év alatt legalább háromszor vesznek részt véradáson.