Szent György NapokKortárs színház és retró filmbetétek

2024. április 3., szerda, Közélet

Folyamatosan bővül a városnapok kulturális hetének eseménynaptára: múlt héten újabb három vendégelőadást jelentett be a Szent György Napok szóvivője, Erdély András.

  • Simon Kornél és Gryllus Dorka. Fotó: Facebook / Simon Kornél
    Simon Kornél és Gryllus Dorka. Fotó: Facebook / Simon Kornél

Április 22-én, hétfőn a Háromszék táncegyüttes stúdiótermében a békéscsabai Tabán Táncegyüttes és az Aradi Kamaraszínház mutatja be 497 című, 14 éven felülieknek szóló előadását, amely négy, világ körüli gyaloglóversenyre jelentkező romániai fiatal kálváriáját meséli el táncdramatikus eszközökkel. Április 24-én, szerdán felolvasó-színházi előadás lesz a kamarateremben, Simon Kornél és Gryllus Dorka Üvegfal című előadása a bántalmazó kapcsolatokról szól. Április 25-én, csütörtökön a musicalek kedvelőit várják a Háromszék stúdiótermébe: Lakatos János Táncoló filmkockák sorozatának Az őrült 80-as évek című összeállítása a korszak táncos filmjeinek emlékezetes epizódjait eleveníti fel.

Jegyeket az előadásokra online is lehet vásárolni, a 18 éven aluliaknak vagy nyugdíjasoknak járó kedvezményes, félárú belépőket azonban csak a színházi jegyirodában lehet kiváltani, mert igazolni kell a jogosultságot.

A korábban és most bejelentett színházi előadásokkal még mindig nem merül ki a kulturális hét kínálata, lesznek irodalmi és képzőművészeti események is, amelyeket később harangoznak be. A városnapok programja a folyamatosan frissülő szentgyorgynapok.ro honlapon is elérhető.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1681
szavazógép
2024-04-03: Világfigyelő - :

Iskolai lövöldözés volt Finnországban

Több embernek sebesülést okozó, lőfegyveres incidens történt kedd reggel Helsinki egyik külvárosa, Vantaa egyik iskolájában – közölte a finn rendőrség. Egy hatodik osztályos diák meghalt. Két másik gyerek súlyosan megsérült, közölte a rendőrség.
2024-04-03: Közélet - Mózes László:

Balázs István vizuális költeményei

Éghez szóló szavak címmel nyílt meg csütörtök este Balázs István képzőművészeti kiállítása Sepsiszentgyörgyön a Lábas Házban. A tárlaton bemutatott alkotások – pasztell, akvarell és grafika – kimondottan a fákról szólnak, jegyezte meg a művész.