Új kiállítás a Csíki Székely Múzeumban — Mózes László

2009. február 7., szombat, Kultúra

A tatárjárás (1241—1242) címmel nyílik meg február 15-én a Csíki Székely Múzeum legújabb tárlata, a szervezők célja, hogy megismertessék a magyar történelem egyik meghatározó eseménysorozatát.

Korábbi két kiállításuk (Munkácsy Erdélyben, valamint A nagybányai művésztelep) több mint nyolcvanezer látogatót vonzott, a mostani, szokványostól eltérő, látogatóbarát kiállítás pedig kiválóan alkalmas arra, hogy a gyermekek játszva ismerjék meg a IV. Béla korabeli Magyarország történelmét, azonban az élmény minden korosztály képviselőjét magával ragadja majd — hangsúlyozzák a szervezők. A kétszázmillió forint értékű műkincsállományt tizenhat múzeum adta össze, az interaktív, multimédiás rendszerrel felszerelt tárlatot először a Magyar Nemzeti Múzeumban mutatták be. A május 3-ig lá­togatható vándorkiállítás egyedüli romániai helyszíne a Csíki Székely Múzeum.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 956
szavazógép
2009-02-07: Kultúra - x:

A Művészet Születésnapja Sepsiszentgyörgyön

1996 óta a sepsiszentgyörgyi ETNA Alapítvány több ízben megszervezte a Robert Filiou által kezdeményezett művészet-születésnapi kortárs művészeti rendezvényt. Néhány éve erre a csoportos megnyilvánulásra a Míves Ház PHARE-termében kerül sor. Idén január 17-én és 18-án zajlottak a vizuális, hangzó és cselekvő művek bemutatói.
2009-02-07: Riport - x:

A beteg nem a munka tárgya (Élet a műveseállomáson) — Fekete Réka

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórházban van egy osztály, ahonnan a betegek nem meggyógyultan mennek haza, csupán állapotuk javul egy-két napra, majd visszatérnek, és újból a gépektől várják a rövid távú csodát. Hetente két-három alkalommal töltenek négy órát egy hatalmas kórteremben, egyesek olvasnak, mások beszélgetnek, vagy egyszerűen csak elmélkednek életük behatároltságán.