Mennyi a fegyveres? — Szekeres Attila

2009. február 17., kedd, Nemzet-nemzetiség

A sepsiszentgyörgyi tiltakozó nagygyűlést csendőrök biztosították. Ez a szakkifejezés arra, hogy őrt álltak, mert rendbontás szándékának a legkisebb jele sem merült fel. Körben rajtaütésre készen, csoportokban álltak az egyenruhások, a prefektúra előtti, vasráccsal elkerített, úgynevezett biztonsági övezetet állig felfegyverzett csendőrök uralták.

Korszerű, minőségi műanyagból készült páncélzatot viseltek a zord rendfenntartók: fekete lábszárvédőt, könyök- és vállvédőt öltöttek, gumibotjuk jól láthatóan bal farukra csatolva, s kezükben rohamsisakot tartottak, ha netán szükség lenne rá, hát legyen kéznél… Mennyi is a csendőrök létszáma a megyében? — érdeklődtünk többször, ám választ nem kaptunk a parancsnoktól. Több ízben próbáltuk kideríteni, még olyan beugrató kérdésekkel is, hogy az állomány hány százaléka tud magyarul, majd két hónap múlva a magyar nyelvet ismerők száma felől érdeklődtünk. Próbálkozásunk nem járt sikerrel. Minősített információ a létszám — kaptuk a választ. A katonai egységek állománya szintén államtitok. Nem az két belügyi felügyelőségé. Tudjuk, közel nyolcszáz rendőr teljesít szolgálatot, a Mihai Viteazul Készenléti Felügyelőség meg 522-es létszámkerettel működik. De megtudtunk valamit a Dózsa György Csendőr-felügyelőség háza tájáról is! Egy jelentésben említik, hogy a novemberi választások alkalmával 409 zsandár teljesített szolgálatot. Eszerint legalább ennyien vannak! De ennél többen kell lenniük. Az egykor kötelező katonai szolgálat teljesítésekor tudtuk meg, hogy akciók esetén is az állomány harmadának készenlétben kell állnia a laktanyában. Összevetve, legalább hatszáz csendőrnek kell lennie Háromszéken. Fő a biztonság…

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 231
szavazógép
2009-02-17: Nemzet-nemzetiség - x:

Fentről szeret valaki (A múlt hét) — Kuti János

Ki mondhatná, hogy államelnökünk nem foglalkozik velünk? A budapesti soha után a múlt hét közepén aztán előállt ezzel az etnikai tisztogatással. Már hogy itt mi tisztogatjuk el a románokat. Pontosan akkor, amikor a magyarok azon siránkoznak és azért tüntetnek, mert románokra cserélik a magyar vezetőket.
2009-02-17: Nemzet-nemzetiség - x:

Băsescu, a médiaszemélyiség (Mai levelünk) — Blénessy Botond

A magyarországi mediatizált közeg összetett és kusza a külső szemlélő számára: újságírók, politikusok, színészek, zenészek, írók és sok más személyiség alkotja. Például vannak csak és kizárólag médiaszemélyiségek. Mint például Annácska. Semmi egyébhez nem ért, csak ahhoz, hogy médiaszemélyiség legyen. Rengeteg hülyeséget művel és beszél, ezért senki előtt nem felel, része egy rendszernek, amely őt megszülte és fönntartja.