Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A Vadárvácska Alkotótábor vándorkiállítása a Céhtörténeti Múzeumban — Iochom István

2009. február 20., péntek, Közélet

A kézdivásárhelyi Céhtörténeti Múzeum Incze László Kiállítótermében megnyílt a gyergyóalfalvi Sövér Elek Alapítvány által szervezett IV. Vadárvácska Képzőművészeti Alkotótá­bor vándorkiállítása. Húsz művész különböző technikával készített munkáit mutatták be.

A tárlatot Gáll Mihály, az alapítvány elnöke és Vetró András szobrász nyitotta meg. A tábor ötlete Gáll Mihály vállalkozótól ered, aki tavaly saját erdei szállását ajánlotta fel a művészek számára, és a tíznapos táborozás idején ő és családja gondoskodik arról, hogy minden feltétel adott legyen az alkotáshoz. Az ötletgazda mellé társul szegődött Balázs József festőművész és a gyergyóalfalvi származású, de Csíkszeredában élő és alkotó Márton Árpád festőművész, mindketten kezdettől fogva az alkotótábor szakmai mentorai, irányítói.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 234
szavazógép
2009-02-20: Közélet - x:

Az RMDSZ Sepsiszentgyörgyért — Váry O. Péter

Sepsiszentgyörgy vezetésében az RMDSZ szerepét hangsúlyozandó, valamint a tavalyi év második felének megvalósításait, illetve a városvezetés jövőbeli elképzeléseit bemutatandó, az RMDSZ Beőr-palotabeli székhelyén tartott tegnap közös sajtótájékoztatót Antal Árpád András polgármester, Sztakics Éva alpolgármester, Tóth Birtan Csaba, az RMDSZ városi szervezetének elnöke és Klárik Attila, az önkormányzat RMDSZ-frakciójának vezetője.
2009-02-20: Közélet - x:

Címlapokra gyúrt irónia

Tegnap este a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében a Heti Világgazdaság címlapjaiból válogatott kiállítás nyílt meg.