Segítség gombnyomásra — Fekete Réka

2009. március 24., kedd, Közélet

Nemrégiben egyik éjjel Vargyasról riasztotta egy súlyosan mozgássérült idős asszony a Diakónia Alapítvány baróti jelzőrendszeres diszpécserszolgálatát, mert elesett, és egyedül nem tudott felkelni. A karján hordott, óraszerű gomb megnyomása után jelentkezett az ügyeletes, és a bajbajutott elmondta, mihez kér segítséget. A szolgálatos azonnal intézkedett, a köpeci ügyeletes nővér rövid időn belül a helyszínre sietett, és ágyba segítette az átfázott asszonyt.

Egy esztendővel ezelőtt tizenhat személyt csatlakoztattak az erdővidéki jelzőrendszeres riasztószolgálatra, az alapítvány hamarosan bővíti a hálózatot Barót környékén, és huszonhat készülékkel beindítja a sepsiszentgyörgyi központot is.

A Diakónia Alapítvány rendszeréhez kapcsolódott a tusnádfürdői és a borsi szolgálat, ahol az önkormányzat, illetve egy alapítvány öt-öt készüléket vásárolt rászoruló idős embereknek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1785
szavazógép
2009-03-24: Közélet - x:

Szolgáltatások Bölönben — Kisgyörgy Zoltán

A falu központjában
Bővülnek a szolgáltatások a községközpontban és a hozzá tartozó Bölönpatakon. A település déli bejáratánál hónapok óta működik az új benzinkút, most vele szemben vulkanizálórészleg létesült. A szolgáltatás azért is előnyös a település részére, mert a tűzoltókocsi így állandó jelleggel működésre készen tartható. Hasonlóképpen igen jó szolgálatot tenne a közelben egy autómosó.
2009-03-24: Közélet - x:

Megújul a hatolykai gyógyfürdő

Tavasszal a sepsiszentgyörgyi Ördög Kft. szakemberei folytatják a tavaly ősszel elkezdett hatolykai munkálatokat — tudtuk meg Tusa Levente szentkatolnai polgármestertől, aki azt is elmondta, hogy a főépületben tizenkét, fürdőkáddal ellátott fülke, fizikoterápiás és gyógytornaterem, masszázsterem, orvosi rendelő lesz, a tetőtérben vendégszobák a betegek részére.