Băsescu az autonómia ellen

2007. június 2., szombat, Közélet
Az RMDSZ mondjon le mindenféle autonómiatámogatásról, a népszavazás eredményei azt tükrözik, hogy a romániai magyarság nem mozgósítható ilyen céllal, nem radikalizálható, sokkal fontosabbnak tartja a korrupcióellenes küzdelmet — ezt mondta Traian Băsescu államfő hétfőn a Cotroceni-palotában az RMDSZ vezetőivel folytatott tárgyaláson, állítja az ott jelen levő Márton Árpád képviselő.

Elmondása szerint felvetették, hogy Szász Jenő, az MPSZ elnöke szintén az autonómiáiért harcol, de Băsescu kifejtette, hogy ugyanezt világosan megfogalmazta Szász Jenőnek is tavalyi udvarhelyi látogatásán. Elmondta, ugyanannyi autonómiája lesz Szé­kelyföldnek, mint Caracalnak. Márton Árpádnak meggyőződése, Traian Băsescu csak azért támogatná az MPSZ-t, hogy megakadályozza az RMDSZ parlamenti bejutását, és elérje, hogy képviselet nélkül maradjon a romániai magyarság.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 124
szavazógép
2007-06-02: Máról holnapra - Magyari Lajos:

Európa összevont szemöldöke

A romániai belpolitikai válságnak — mely sem megoldódni, de még oldódni sem látszik — most már európai kihatásai is mutatkoznak: mind Olli Rehn csatlakozási, mind pedig Frattini igazságügyi főbiztos egyre sűrűbben emlegeti ama védzáradékokat, melyeket Románia és Bulgária csatlakozási szerződéseihez ragasztottak, s úgy csücsülnek ott, akár az időzített, beélesített, bármikor robbantható bombák.
2007-06-02: Közélet - B. Kovács András:

Ingyenes internet-hozzáférés

A román fővárosban ingyenes internetövezetet hoz létre az önkormányzat.