Jelzőrendszeres készülékek

2009. július 23., csütörtök, Család

A Diakónia Keresztyén Alapítvány megkezdi jelzőrendszeres készülékeinek további telepítését. Ez a távfelügyeleti rendszer a haszonélvező lakásán telefonvonalra telepített adó-vevő és a karóra formájú pánikgomb segítségével éjjel-nappal felügyeletet biztosít. Olyan idős személyek igényelhetik, akik betegségükből, egyedüllétükből adódó kockázatok miatt több biztonságot szeretnének.

A karóra formájú jelzőgombot mindig viselni kell. Baj esetén (elesés, rosszullét, bármilyen veszélyérzet) ennek megnyomásával élő telefonos kapcsolat jön létre az idős személy és a központ ügyeletese között, aki azonnal a helyszínre küldi a bajba jutott személy hozzátartozóját, segítőjét.

Ezt a távfelügyeleti szolgálatot kedvezményezett anyagi hozzájárulás fejében lehet igénybe venni.

A szolgálatról érdeklődni lehet naponta a Diakónia alapítvány sepsiszentgyörgyi (Olt utca 8. szám) és baróti (Bányász utca 11/A) irodáiban vagy a 0728 967 211-es telefonon. Jelentkezési határidő: 2009. július 31.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint mikor bontják le az úzvölgyi katonatemetőben felállított betonkereszteket?eredmények
szavazatok száma 84
szavazógép
2009-07-23: Család - x:

Brazília a murvafürt őshazája - Puskás Attila

A murvafürtfajok valamennyi tró­pusi országban messzire díszlő tüskés bokrokként szegélyezik az utakat.
2009-07-23: Család - x:

Játssz velem, vagy lövök!

Pisztollyal kényszerítette egy 11 éves lány hétesztendős húgát, hogy játsszon vele, aztán a nagyanyjára fogta a fegyvert.