Transkurier 2—1 Labdarúgás, IV. ligaSepsiszentgyörgyi FCM —Barót 3—2

2007. augusztus 13., hétfő, Sport

Sepsiszentgyörgy, Elektró-stadion, kb. 20 néző. FCM (Transkurier): Butuc—Vass, Rădulescu, Suciu, Botezatu, Horvát, Moldovan, Badi, Máthé, Breşug, Tomi. Még játszottak: Popa, Diaconu, Vasilucă, Német, Kiss, Ciobotaru. Barót: Borcăiaş—Kurta, Bogdán, Kovács, Kopeczky, Péter, Ştefănescu, Sovejan, Bódi, Audi, Benedek. Gólszerzők: Rădulescu (2), Badi, illetve Péter, Kopeczky (11-esből). Kapura rúgás: 8—11 (kapu területére: 4—4). Szöglet: 2—3.

A megyeszékhelyi csapat új neve ne tévesszen meg senkit, hiszen a csapat illetékesei a napokban arról döntöttek, hogy az új kezdéshez, az új együtteshez egy új név is dukál... Így a hét végén rajtoló IV. ligás bajnokságban az egykori Transkurier helyett a város futballcsapata Sepsiszentgyörgyi FCM néven fog szerepelni.

A házigazdák kezdték jobban az összecsapást, és a mérkőzés első tíz percében a szentgyörgyiek már kiharcoltak maguknak egy szabadrúgást, illetve összehoztak egy szép lövéssel befejezett remek akciót. Kevéssel később Rădulescu 20—25 méterről szabadrúgásból bevette Borcăiaş kapuját, és a ,,zöldfülű" szentgyörgyiek 1—0-ra vezették a tapasztaltabb, összeszokottabb erdővidéki gárdát. A találatot követően a Suciu irányította fiúk nem álltak be védekezni, hanem újra és újra támadták a barótiak kapuját (nagyon reméljük, hogy ezt a taktikát a FCM nemcsak edzőmérkőzésen fogja továbbra is használni, hanem együttesünk a tétmérkőzéseken is bevállalja ezt). Az első felvonás vége felé Péter egyenlített (1—1), majd Badi újra előnybe hozta a szentgyörgyi csapatot. Tomi jutott át könnyen a barótiak védelemén, a beívelt labda pedig az jól érkező Badihoz jutott, aki a hálóba vágta a játékszert (2—1). A második játékrész elején a vendégek uralták a játékot, gólt azonban mégis a FCM gárdája szerzett. A szentgyörgyiek harmadik találatát Rădulescu szerezte egy óriási baróti hibát követően (3—1). A viadal hátralévő részében a csata java része a középpályán zajlott le, a szemben álló felek csak ritkán rukkoltak elő egy-egy támadással. A hajrában Ştefănescut vágták fel Butuc kapuja előtt, a büntetőt pedig Kopeczky értékesítette (3—2).

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 668
szavazógép
2007-08-13: Sport - Áros Károly:

Csapatok, játékosok (Labdarúgás, IV. liga)

A hét végén rajtol a 2007—2008-as labdarúgó-bajnokság maratoni küzdelemsorozata. Együtt a szurkolókkal mi is ott leszünk a lelátókon, a pályát övező drótkerítés mentén. A főhősök viszont nem mi, a játékosok lesznek. Illik tehát, hogy közelebb kerüljünk hozzájuk, hogy megismerjük a IV. ligás pályafutásukat. E célt szolgálja az alábbi összeállítás, mely tartalmazza — természetesen a bírói lapot kitöltő vezetők, tudósítók, játékvezetői bejegyzések alapján — az együttesek játékosainak nevét, születési dátumát, a IV. ligában játszott mérkőzéseik és lőtt góljaik számát.
2007-08-13: Sport - x:

Nemzeti bajnokságok (Labdarúgás)

Románia. A FC Vaslui otthonában elszenvedett vereség után a Dinamo összeszedte magát, és a harmadik forduló nyitónapján Piatra Neamţon 3—0-ra, simán lehengerelte a Ceahlăult. A csereként beállt Bikfalvi szenzációs góljával hazai pályán nyert a Steaua, amely a Jászvásári Polit fogadta. A Buzău—Farul és a Kolozsvári U—Rapid mérkőzések lapzárta után értek véget, a Craiova—Kolozsvári CFR összecsapás pedig lapzárta után kezdődött. A labdarúgó I. liga 3. fordulójának további eredményei: Mioveni—FC Vaslui 2—2, Ceahlăul—Dinamo 0—3, Galaci Oţelul—Urziceni 3—2, Beszterce—UTA 2—1, Temesvári Poli—Pandurii 3—1, Steaua—Jászvásári Poli 1—0.