Egy rendőrségi hír margójára — Iochom István

2009. augusztus 7., péntek, Nyílttér

Bereck egyik vendéglőjében július 19-én, vasárnap 6.15 óra körül egy lemhényi 29 éves fiatalembert ököllel bántalmazott két berecki személy. Az eseményt a vendéglő biztonsági kamerája rögzítette — olvasható többek között az egyik rendőrségi hírben, melyet lapunk is közölt 21-én.

Pénteken Bereckben jártunk. A vendéglő Gábor Áron szülőfalujának Ojtoz felőli kijáratánál található. Megnéztük a felvételt. A kamera az időpontot is rögzítette. 7.30 órakor a vendéglőben két pincér és három vendég tartózkodott. A két lemhényi és egy harmadik, ismeretlen személy két külön asztalnál ült, amikor a két ittas berecki, a 27 éves T. Ioan és a 22 éves B. Marin belépett az egységbe. Az utóbbi, amint beért a terembe, felmászott az egyik asztalra, majd mindketten odamentek a lemhényiekhez, és tüzet kértek tőlük. Pár perc múlva mindkét lemhényi kapott bemelegítésképpen egy-egy pofont, a szomszéd asztalnál ülő személy ennek láttán kereket oldott. B. Marin ismét felmászott az asztalra, aztán minden ok nélkül felpofozta, majd ököllel támadt a földre eső lemhényire, akinek két fogát kiverte. Miután a lemhényi feltápászkodott a földről, kiszaladt az ajtón, de a társa ott maradt. Igaz, a pincéreknek köszönhetően az egy pofonon kívül ő verést tovább nem kapott, de fizetnie kellett egy-egy sört a két támadónak.

A lemhényiek az Idol-napokról jövet éjszaka elaludtak a vonaton, s így kerültek tiszta véletlenül Bereckbe, ahol, hogy elüssék az időt, az egyetlen nyitva tartó vendéglőbe mentek. A két berecki egy martonosi bálból érkezett, és a videofelvétel szerint nem ismerték egymást, csupán azért kötöttek bele a két lemhényibe, mert azok magyarul beszéltek. A szomorú az, hogy a fő verekedő éppen egy Kézdivá­sárhelyen szolgáló rendőr altiszt fia. Miután végignézte a felvételt, azt nyilatkozta, hogy semmire nem emlékszik, holott szabályosan pózolt a biztonsági kamera előtt...

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 433
szavazógép
2009-08-07: Nyílttér - x:

Az utca hangja

SOÓS GYULA, Sepsiszentgyörgy. A tizenkettediket végzett diákoknak adatott egy lehetőség az egyetemi tanulmányok megkezdése vagy a munkába állás előtt: három hónapi munkanélküli-segély. Az eljárási folyamat azonban rengeteg akadályba, szándékos gáncsoskodásba ütközik!
2009-08-07: Nyílttér - x:

Mária-szobor Bereckben

A medjugorjei Szűzanya
Van béke és van jövő, de csak Istennel — mondta Selymes József atya, a Mária rádió műsorigazgatója a berecki Szűzanya szobrának szentelésekor. Meghitt ünneplésnek lehettünk részesei mindannyian, akik azon a vasárnapon összegyűltünk Dimény Ibolya hívására.