VisszajelzésSe ráfizetés, se jóhiszeműség? — Demeter J. Ildikó

2009. augusztus 7., péntek, Nyílttér

A jóhiszeműségre ráfizethetsz címmel lapunk május 22-ei számban egy idős sepsiszentgyörgyi lakos panaszát közöltük. A 88 éves Deák Annamária azt állította, hogy becsapták, az ígért 60 000 új lej (600 millió régi) helyett csak ennek negyedét kapta meg a házáért, és az előzetes írásbeli megállapodás dacára csak az első részlet, 15 000 lej jelent meg a hivatalos adásvételi szerződésben, nem is kapott ennél többet. Az idős hölgy tavaly ősszel az ügyészséghez fordult panaszával, és bűnvádi kivizsgálást kért.

Ez most lezárult, mégpedig a vásárlók teljes felmentésével. A június 18-án kelt ügyészségi határozat szerint az ingatlanra a megegyezett összeget fizették ki, a volt tulajdonos pedig a haszonélvezeti joggal marad. Valóban létezik egy 60 000 lejes egyezség is a felek között, de ezen nincs dátum, és bizonyosan az adásvétel után keletkezett, a különbözet pedig — a panaszos állításával ellentétben — nem a házra, hanem egyes ingó vagyontárgyakra (ékszerek, festmények stb.) vonatkozik, amelyeket örökös híján az őt évek óta gondozó családnak adott el a néni.

Bűnvádi eljárásra tehát nem talált okot az ügyészség, ha azonban a hölgy továbbra is úgy érzi, hogy átverés áldozata, és félrevezették, illetve kihasználták pillanatnyilag beszámíthatatlan állapotát, polgári perrel megtámadhatja a megegyezést és az adásvételi szerződést is, így próbálhatja meg követeléseit érvényesíteni.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1015
szavazógép
2009-08-07: Nyílttér - x:

Ősi örökség vagy vermut? (Visszajelzés)

Azt hiszem, nemcsak választott személyként, de emberként, bölöni lakosként sem hagyhatom válasz nélkül a július 29-ei Háromszékben Csinta Samu által megjelentetett, személyem ellen szóló, szinte rágalmazó, semmiképp nem újságírói objektivitással jellemezhető cikket.
2009-08-07: Nyílttér - x:

Egy jubileum árnyoldalai (Álláspont)

Amikor Eckstein-Kovács Péter exszenátor az államelnök kisebbségi tanácsosának jogkörét elnyerte, egyértelművé vált, hogy kulcsszerepe lesz az egymást követő választások előkészítésében, de főleg egy új kisebbségpolitikai alternatíva kialakításában, amelyben érdekvédelmi szervezetünk csak másodhegedűs, és Szász Jenő visszavonhatatlanul megkapja a selyemzsinórt.