VisszajelzésNem hagyhatom szó nélkül — Puskás Attila

2009. augusztus 7., péntek, Nyílttér

Már csak hagyományból, de információgazdagsága miatt is az egykori országos napilapunk (Romániai Magyar Szó) utódjaként megjelenő Új Magyar Szó előfizetője vagyok, de ahogy telik az idő, és olvasom néhány ,,illusztris" (mindig ugyanazok) munkatárs kirohanását a ,,jobboldal" ellen, kezdem szégyellni, hogy még mindig olvasom a lapot.

Az, hogy egy országos napilap egyértelműen baloldali elkötelezettségű, legfennebb minősíti a lapot fenntartó érdekszövetségünket, de akkor ezt annak tudatában tegye, hogy erre nem kapott még megmaradt olvasótáborától felhatalmazást! Az Európa-szerte bukásra ítélt kapitalista-szocialista szörnyszülött jó példája ,,anyaországunk". Ki tudja, mennyi időbe telik majd, hogy ennek a mintegy 15 százaléknyi kisebbségnek a kártételét kiheverje az ország!

Az ÚMSZ, mintegy visszhangként az odaátról jött aggodalmaskodásra, rágalmazásra, már napok óta ócsárolja (még a nevével is útszéli módon gúnyolódva, S. M.) Borboly Csabát, az RMDSZ egyik alapemberét azért, mert közpénzből támogatja az Erdélyi Magyar Ifjak táborát. Ma (július 28.) a kórushoz Salamon Márton László is csatlakozik. Az a baj, hogy meg merték hívni a Jobbik elnökét, Vona Gábort. Azt a Vona Gábort, aki a magyarok szavazatával majdnem annyi képviselőt juttatott Európa parlamentjébe, mint a média nagy részét birtokló, hatalmon lévő szocialisták. A levitézlett SZDSZ — ez a kimúlóban lévő pártocska — pedig egyet sem, hiába futamodott meg a csődtömeg-kormányzásból...

De nincs miért bárkinek is ,,elhatárolódnia" a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomtól sem. Ők voltak a Trianonról való megemlékezésünk zászlóvivői Sepsiszentgyörgyön, nem a kényelmes polgár! Jó, hogy még van egy egészséges, munkát, fegyelmet és jövőben bízó elkötelezettséget vállaló ifjúságunk a lébecoló, galeriket, kábítószerezőket fenntartó, ügyeskedő cinikusok felett. Ők mindenkit meghallgatnak, akik számukra nemzetünk újrafeltámadásának az üzenetét hozzák. Hadd döntsék el ők, mit fogadnak el az üzenetekből. Ne legyenek kéretlen aggályoskodók, károgó varjak, akik úgymond ,,meg akarják óvni" az ártalmas befolyásoktól. S hogy ezek a befolyások jobban hangozzanak, az üzenethozókat fasizmussal, antiszemitizmussal, gyűlöletbeszéddel rágalmazzák meg.

Én, ha alig tettem is valamit értük, büszke vagyok ezekre a fiúkra és lányokra, akik elhozzák majd azt a jövőt, amikor ,,a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez".

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1020
szavazógép
2009-08-07: Nyílttér - x:

De mi lesz az elnökválasztás után? (Álláspont)

2008-at választással végeztük, 2009-ben folytatjuk, hisz ilyen válságos időszakban ez a legjobb megoldás, hogy eltereljük a figyelmet a nehézségekről. Ráadásul adott egy bizonytalan kormányvezetés is, amely megszorításaival, habozásaival, meggondolatlan határozataival még súlyosbítja a meglevő helyzetet.
2009-08-07: Közélet - x:

Mindennapi útgondjaink — Farcádi Botond

Visszatérő téma a Kovászna Megyei Tanács ülésein Háromszék úthálózatának állapota ― és nem véletlenül, hiszen a mindenkit érintő és érdeklő kérdésre a pénzhiány miatt máig sem sikerült megoldást találni. A próbálkozások nagyjából a központi költségvetésből cseppenő pénzből történő toldozás-foldozásban merültek ki, az elmúlt évek során még útfelújítási tervek sem készültek. Talán ezért is számít valamelyest áttörésnek, hogy az önkormányzat legutóbbi ülésén 700 000 lejt különítettek el öt megyei út felújítási tervének elkészítésére, igaz, még sok időnek kell eltelnie, hogy a döntés eredményét az autósok is érzékeljék, leghamarabb jövő évben kezdődhet el a korszerűsítés.