Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Emléktábla az első magyar eszperantistának

2009. augusztus 15., szombat, Közélet

Az első magyar eszperantista, a szentkatolnai Bálint Gábor születésének 165 évfordulója alkamából avattak tegnap emléktáblát a felső-háromszéki községben.

A háromnyelvű — magyar, román, eszperantó — tábla a dombóvári G. Nagy Róbert, a Dél-Dunántúli regionális Eszperantó Alapítvány kuratóriumi elnökének munkája. A tábla elhelyezését számos magyarországi és romániai szervezet és magánember támogatta, így a zalaegerszegi Baksa József, a Magyar Eszperantó Szövetség elnöke, a szegedi Ferenczi Ildikó, a Dél-Alföldi Regionális fejlesztési Alapítvány képviselője, a brassói Józsi Jolán, a Nemzetközi Kultúrturisztikai Alapítvány vezetője. A táblát a már álló Bálint Gábor-szobor közelében, az iskola épületén helyezték el. (Farcádi)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1715
szavazógép
2009-08-15: Közélet - x:

Zenefesztivál a Hatod alatt — Hecser László

Európa egyik legnépszerűbb és legtitokzatosabb elektronikus zenei és művészeti fesztiválsorozatának romániai kiadását tartják a napokban Nagybaconban, a Likat-tetőn.
2009-08-15: Közélet - x:

Kerékpáros felvonulás Sepsiszentgyörgyön

Sikeres volt a Rotary-klub kezdeményezése: a tegnapi kerékpáros felvonuláson szép számban gyűltek össze a sepsiszentgyörgyiek, jelezve, sokan bicikliznek, érdemes rájuk figyelnie a városvezetésnek és a gépjárművezetőknek egyaránt.