Székely zászlót a román parlamentbe — Farkas Réka

2009. szeptember 12., szombat, Közélet

Tűzzék ki a román parlamentbe a székely zászlót — ezzel a javaslattal keresi meg a székelyföldi RMDSZ-es honatyákat Kulcsár Terza József, az MPP háromszéki elnöke. Összesen 16 székelyföldi képviselő és szenátor tevékenykedik a román törvényhozásban, így joggal kérhetik a székely lobogó kifüggesztését.

Ez előrehaladást jelentene az autonómia ügyében folytatandó tárgyalások szempontjából is — vélekedik Kulcsár Terza József. Leszögezte, ha a képviselők elutasítják kérését, akkor ő maga fogalmazza meg a javaslatot.

Az MPP megyei elnöke azt is elmondta, pártja hajlandó minden, autonómiát szolgáló ügyben részt venni, ezt nemrég a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanácsban is leszögezték, hajlandóak az együttműködésre. Bízik benne, a jövő márciusra tervezett székelyföldi önkormányzati nagygyűlésen mind a négy magyar szervezet jelen lesz, közösen hozzák meg a döntéseket.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 372
szavazógép
2009-09-12: Máról holnapra - x:

Zűrzavar — Simó Erzsébet

Ilyen felfordulás legalább tíz esztendeje nem volt Romániában. A Traian Băsescu irányította Boc-kabinet majd minden társadalmi kategória haragját kivívta. Nem az egységes bértábla esetleges szigora okozza a legnagyobb elégedetlenséget, hanem az, hogy egyik nap úgy tűnik, megegyeztek valamiben, másnap kiderül, a kormánynak esze ágában sincs teljesíteni ígéreteit.
2009-09-12: Belföld - x:

Hírsaláta

FIZETNEK AZ IKREK UTÁN. Az elkövetkezőkben az anyák ikerszülés esetén az első gyermek után megkapják a fizetésük 85 százalékát (de nem kevesebbet, mint 600 lejt és nem többet, mint 4000 lejt), és minden további baba után újabb 600 lejt. Ezentúl azok az egyetemisták, illetve középiskolások is kapnak gyermeknevelési segélyt, akik nappali tagozaton megszakítás nélkül végzik tanulmányaikat, valamint azok is, akik egészségügyi okok miatt szakították félbe tanulmányaikat. Jelenleg Romániában 1726 olyan család van, amely ikreket és 20, amely hármas ikreket nevel. (Derzsi Ákos képviselő sajtóirodája)