Tizenhét alkotótábor Csernátonban — Iochom István

2009. szeptember 12., szombat, Közélet

A nyári idényt és az intézmény tevékenységét értékelte lapunk érdeklődésére Haszmann Pál, a csernátoni múzeum és népfőiskola vezetője.

A gazdasági válság itt is éreztette hatását a látogatottság terén, idén már elmaradtak a nagyobb autóbuszok, de helyettük kisebb járművekkel kevesebben, tíz-húsz fős csoportok érkeztek, de így is igen jó esztendő a 2009-es év — mondta az intézményvezető. Szeptember és október folyamán még várnak vendégeket. Ha csökken is a turisták száma, a múzeum látogatottsága folyamatos. A nyáron a nagyvilág minden tájáról érkeztek látogatók, és idén már sokkal több román nemzetiségű érdeklődő kereste fel a csernátoni múzeumot, mint egy vagy két évvel ezelőtt. Ez is fontos, hiszen a románságnak is meg kell mutatni, mije van a székelymagyarságnak — hangsúlyozta Haszmann Pál. Az alkotótábor egy hét múlva zárja kapuit, tizenhét szervezett alkotótábornak adtak otthont idén, ami összesen 675 fiatalt és tizenhét időszakos népművészeti kiállítást is jelent. Ebben az évben a múzeum szabadtéri gyűjteménye két cséplőgéppel, egy gőzgéppel, számos talajművelő eszközzel és több száz néprajzi és híradástechnikai tárggyal gyarapodott.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 90
szavazógép
2009-09-12: Belföld - x:

Belföldi hírek — Farcádi Botond

Reform nélkül tévedés volt a koalíció
Ha az állam megreformálását célzó törvényeket — amelyekért a kormány felelősséget vállal jövő héten — nem sikerül elfogadtatni, azt jelenti, hatalmas tévedés volt a tavaly év végén létrejött nagykoalíció — jelentette ki tegnap a közszolgálati rádiónak adott interjúban Emil Boc miniszterelnök.
2009-09-12: Közélet - x:

Törökbúza Erdővidékre

A Limagrain cég által nemesített hibrid törökbúza fajtákat mutattak be az erdővidéki gazdáknak Baróton, a Silv-Alim mezőgazdasági társulás területén.