Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Játékmesterek a központi parkban

2007. augusztus 18., szombat, Közélet

Szülőket és csemetéiket hívták önfeledt játékra a központi park fősétányán felállított sátraik alá a sepsiszentgyörgyi cserkészek a világtalálkozó első napján. A táborokban és cserkészfoglalkozásokon elsajátított ügyességi gyakorlatok alaposan próbára tették mind apuka, mind anyuka reflexeit az aprónép nagy és hangos gaudiumára.

A nagy cserkészek visszafojtott mosollyal figyelték és vezették a játékokat, melyeknek maguk is sok kellemes percet köszönhettek. A függőlegesen álló csőből előguruló diót eltalálni a fakalapáccsal bizony átgondolt taktikát, a reflexek megregulázását követeli meg, az egy kézben tartott kínai pálcikákkal megragadott paszulyszemek átköltöztetése egyik tányérból a másikba legfeljebb többedszeri nekirugaszkodásra sikerülhet, az sem mindenkinek. A vetélkedésbe átcsapó játék sokak jókedvét felcsigázta a sétányon, a gólyalábon bóklászók vagy a tuskón járók egyensúlyérzéküket vizsgáztatták, mások patkóval dobtak célba, az aszfaltrajzversenyen is családok mérték össze erejüket, a három tag együttes alkotásaként született a versenymű. A cserkészszövetség a második napon is vállalja játékmesteri tisztét, vasárnap reggel pedig az Óriáspince-tetőn hívja métázásra e sportjáték kedvelőit.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 424
szavazógép
2007-08-18: Közélet - Hecser László:

A halhatatlan Elek apó

Kisbacon Benedek Elek nevét felhasználva szólította meg távolba szakadt fiait és lányait. A hívó szónak foganatja lett: ha csak néhány napra, órára, de aki tehette, ott volt a templom régi falai közt, ott Elek apó sírjánál, és ott a művészi hajlammal megáldottak munkáinak kiállításán.
2007-08-18: Közélet - Ferencz Csaba:

Üzletembereket is díjazzanak

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közleményben fejezi ki sajnálatát, hogy a Pro Comunitatu Covasnae díjazottjai között sem tavaly, sem idén nem szerepelt egyetlen vállalkozó-üzletember sem.