Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A szülőfaluban Bálint Gábor-emléktáblát avattak - Iochom István

2009. október 17., szombat, Közélet
Tegnap a szentkatolnai Bálint Gábor Általános Iskolában nyolcadik alkalommal megtartott nyílt iskolanap legkiemelkedőbb mozzanataként az első magyar eszperantista, Bálint Gábor születésének 165. évfordulója alkalmából a tanintézet falán emléktáblát avattak.

A háromnyelvű — magyar, román, eszperantó — fekete márványtábla a dombóvári G. Nagy Róbertnek, a Dél-Dunántúli Regionális Eszperantó Alapítvány kuratóriumi elnökének köszönhető. Jakab Jolán történelem szakos tanár elmondta: idén a nagy nyelvtudós szülőfalujában két szobrot is avattak. A táblát Szőcs K. Ervin iskolaigazgató, az egyesület elnöke és Jakab Jolán leplezte le, majd az iskola tanulói a dr. Borcsa János magyartanár által betanított irodalmi-zenés műsorral köszöntötték az eseményt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1711
szavazógép
2009-10-17: Közélet - x:

Kitüntetések háromszéki pedagógusoknak és diákoknak

A Romániai Magyar Pedagó­gusszövetség kétévenként ítéli oda az Ezüstgyopár-életműdíjat pedagógusoknak.
2009-10-17: Közélet - x:

Híres musicalek Sepsiszentgyörgyön - Váry O. Péter

Macskák: bár a statisztikák szerint nem ez a leghosszabb ideig játszott Andrew Lloyd Webber-musical a Broadwayn, hanem Az Operaház fantomja, mégis ez az egyik leghíresebb alkotása e tipikusan amerikai műfajnak, mely nem túl gyakori a mi színpadainkon.