Krisztus király ünnepe

2009. november 25., szerda, Közélet

Sepsiszentgyörgyön négynapos előkészület előzte meg a vasárnapi Krisztus király ünnepét a Gyár utcai templomban, melyet Dávid György plébános meghívására a csíksomlyói kegytemplom igazgatója, Timár Sándor Asztrik ferences atya tartott.

A papság évében szombaton egész napos program segített ráhangolódni a lelkinapra. Tanúságtétel keretében megismerhettek tizenhárom lelkiséget, a kiscsoportos beszélgetésekben a különböző aktuális kérdésekre keresték közösen a választ. Krisztus király ünnepén Csintalan László csíkdelnei plébános, esperes és Tamás Barna kőhalmi plébános, ifjúsági lelkész hirdette az igét. Idéntől Szentgyörgyön nemcsak plébániai, hanem városi szintűre emelkedett az adventre és húsvétra való közösségi felkészülés. (józsa)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1041
szavazógép
2009-11-25: Közélet - x:

Szentkatolnán épül az új tornaterem

A versenytárgyalást megnyerő nagyszebeni Concefa Rt. erőgépei tegnap megérkeztek Szentkatolnára, ahol a Bálint Gábor-iskola kertjében hozzáláttak a százötven férőhelyes, 47,5x44,8 méteres tornaterem alapjának a kiásásához.
2009-11-26: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor?

Színház
* A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház a kamarateremben ma 18 órától Sebestyén Melinda Párjavesztett című egyéni műsorát mutatja be.