Ma bemutató a Tamási Áron SzínházbanKarnebál Sepsiszentgyörgyön

2009. december 11., péntek, Közélet

Erdei Gábor, Nagy Alfréd, Mátray László, Kicsid Gizella

A Tamási Áron Színház Ion Luca Caragiale Karnebál (eredeti címén D’ale carnavalului) című darabját ma este hét órakor mutatja be. Rendezője Alexandru Dabija, a bukaresti Odeon Színház vezető művésze. Caragiale aktualitásáról így nyilatkozott: ,,A megtévesztettség érzésével nap mint nap találkozhatni. Politikai, társadalmi, és gazdasági szé­dületben él a mai világ. Úgy érezzük, eltévedtünk, nincs kilátás, nem tudjuk melyik a helyes irány. De tenger sokat fecsegünk."

Az előadás színpadra állításában a rendező munkatársai voltak: Bartha József (díszlettervező), Bagoly Zsuzsa és György Eszter (jelmeztervező), Láng Zsolt (dramaturg), valamint Zakariás Zalán (rendezőasszisztens). Szereplők: Pálffy Tibor, Mátray László, Erdei Gábor, Nagy Alfréd, Szakács László, Nagy József, Kicsid Gizella, D. Albu Annamária és Márton Lóránt. Az előadás 13-án, 14-én és 20-án is megtekinthető.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2009-12-11: Közélet - x:

Bárkivel kormányozna az RMDSZ — Farkas Réka

Az RMDSZ nyitott bármilyen lehetséges kormányban szerepet vállalni — nyilatkozta Markó Béla szövetségi elnök tegnap, a területi elnökök konzultatív tanácsa után.
2009-12-11: Máról holnapra - x:

Kormányon vagy ellenzékben? — Farcádi Botond

Egy évvel a tavalyi parlamenti választások után válaszúthoz érkezett az RMDSZ: véget érni látszik az ellenzéki politizálás — melynek eredményei közé sorolhatjuk többek között az EP-választások előtt létrejött magyar összefogást, az Erdélyi Magyar Egyeztető Fórum, az autonómia-munkacsoport megalakulását, a magyar intézményvezetők eltávolítása elleni fellépést —, és megnyílhat az út a kormánypalota felé. A demokrata-liberálisok ugyancsak udvarolnak a szövetségnek, és az RMDSZ nem is zárkózott el a tárgyalásoktól, jóllehet inkább a Crin Antonescu vezette alakulatra bízná az esetleges pálfordulás felelősségét.