A kis falu honlapja

2009. december 22., kedd, Közélet

A Kézdiszentlélek községhez tartozó négy település közül csupán a hétszáz lelket számláló Kézdiszárazpatak dicsekedhet azzal, hogy saját, igényesen megszerkesztett honlapja van. A honlapot a Piliscsaba testvértelepülésen élő Kenéz Endre Zoltán készítette el díjmentesen a 2007-ben Bíró Levente tanító által megjelentetett falumonográfia alapján.

Kézdiszárazpatak és Piliscsaba nagyközség 2005 óta immár hivatalosan is testvértelepülési viszonyban áll. Dr. Kupcsok Lajos, a magyarországi település önkormányzati képviselő-testületének külkapcsolati és vállalkozásfejlesztési tanácsnoka, a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára legutóbb ősszel járt Kézdiszentléleken, amikor a nagyközség új polgármesterével a konkrét és szorosabb együttműködésről tárgyalt. Ennek a tanácskozásnak első lépéseként készült el a honlap, mely a www.kezdiszarazpatak.hu címen található meg. (Iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2009-12-22: Közélet - x:

Szavatosság nélküli alkatrészek — Demeter J. Ildikó

A gépkocsi-akkumulátorok és egyéb alkatrészek forgalmát ellenőrizve több szabálysértésre bukkant a megye szaküzleteiben a fogyasztóvédelmi hivatal.
2009-12-22: Közélet - x:

Akadnak veszélyes játékok

Többtételnyi játék eladását állították le Sepsiszentgyörgyön, mert nem feleltek meg a biztonsági előírásoknak. A gyanút a CE jelzés hiánya keltette fel a fogyasztóvédelmi ellenőrökben (ez szavatolja, hogy a gyártó az európai szabályok betartásával dolgozik, és súlyos, ritkán tapasztalt kihágásnak tekintik, ha elmarad), elküldték a mintát hivatalos vizsgálatra Bukarestbe, és valóban be is tiltották a termék forgalmazását; természetesen megbírságolták az üzletet is.