Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KovásznaElégedetlen tanácstagok

2007. augusztus 29., szerda, Közélet

A legutóbbi tanácsülésen a képviselők felháborodtak amiatt, hogy Zsuffa Levente polgármester ismét hiányzott, így nem volt, akitől tájékoztatást kérni az előterjesztett határozatokról.

A városatyák kijelentették: ha a polgármester annyira sem méltatja őket, hogy részt vegyen az üléseken — amelyeket tulajdonképpen ő hív össze —, akkor a következő tanácsülésre a sajtón keresztül hívják meg. Olyan vélemény is elhangzott, hogy kezdeményezni kellene a polgármester felfüggesztését, mert egyre nehezebben lehet együttműködni vele. Enea Vasilica jegyző elmondta, az ülést megelőzően a polgármester meg akarta tiltani neki, hogy a tanácsnak címzett átiratokat és hivatalos papírokat beletegye a képviselők mappájába. ,,Amikor azt mondtam neki, hogy kötelességünk a tanácsnak címzett iratokat a testület rendelkezésére bocsátani, a polgármester lecsapta a telefont" — mondta a jegyző. Az is elhangzott, hogy mivel Kovászna polgármestere politikailag független, az önkormányzatban képviselt politikai alakulatok pártvonalon nem tudják felelősségre vonni, nem tudnak semmit számon kérni tőle. A tanácstagok szerint az egyetlen, amit megtehetnek, hogy tiltakoznak, vagy ők sem vesznek részt az üléseken.

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 728
szavazógép
2007-08-29: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Fogadatlan prókátorok

Az autonómia az erdélyi magyarság megmaradásának záloga. Nem szlogen e rövid mondat, hanem tény. A vadkapitalizmus és a globalizáció ,,áldásainak" kitett, kisebbségbe szorult nemzeti közösségünk képtelen lesz erős és fejlődő entitásként fennmaradni, ha nem tudja kivívni személyi, kulturális és területi önrendelkezési jogát.
2007-08-29: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Vakációs bibliahét Szentivánlaborfalván

Népi bútorfestéssel is foglalkoztak, de mivel ezt csak kisebb csoportokban gyakorolhatták, a többiek alternatív foglalkozásba kezdtek: szalvétatechnika, ceruzatartók és gipszformák készítése, gyöngyfűzés. Maguk készítették el az ünnepi meghívókat is.