Karácsony szenvedeje

2009. december 29., kedd, Közélet

Az ünnepre készülődés eredményeként szinte észrevétlenül született meg a Karácsony szenvedeje című lemez, mely többé vagy kevésbé ismert népies karácsonyi dalokat foglal magában — vallja Orbán Ferenc.

A zenész Csibi Szabolccsal közösen adta ki a lemezt, az igazi, ünnepi hangulat felidézéséhez szerettek volna így hozzájárulni, ezért a címválasztás is — a szenvedeje tulajdonképpen a szenteste csángó megnevezése —, és ezért az igen változatos, hagyományos, népies hangszerelés, az ének mellett hegedű, brácsa, cimbalom, fütty, taps, csengő, kobza, kisbőgő, pásztorfurulya is felcsendül. Bár karácsony már lejárt, a két zenész alkotása maradandó, és aki még némi nosztalgiával gondolna vissza az ünnepre, a következőre készülne, esetleg felidézni szeretne valamit azokból a percekből, vagy egyszerűen csak minőségi zenét hallgatna, a http://www.orbanferenc.com/ honlapról rendelheti meg a lemezt. (Farcádi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2009-12-29: Közélet - x:

Angyalfia hollandföldről

A hollandiai Hoek van Holland városka R. K. Parochie H. Egbertus & H. Lambertus református egyházközsége jóvoltából a kommandói községházára mintegy százötven gyermeknek érkezett meg az angyal.
2009-12-29: Közélet - x:

Ajándékozás a rendőrségen

A kovásznai rendőrség Mikulása december 24-én érkezett. A rendőrség székházában feldíszített karácsonyfánál mintegy huszonöt nehéz anyagi helyzetben levő gyermeknek osztott csomagot.