Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Körülnéztünk Lécfalván — Kisgyörgy Zoltán

2009. december 31., csütörtök, Közélet

Még égnek a karácsonyi fények a református parókia udvarán az élő fenyőfán, melyet nagy lelkesedéssel díszítettek fel a gyerekek és a fiatalok. Az esztendőfordulót igazából alkonyatkor lehet érezni, amikor csengős lovasszánnal járják a falut a fiatalok, új hagyományt teremtve.

Gyenge esztendőt zárt Lécfalva — vélte Kertész Barna tanácstag: ,,A gazdasági válság szülte nehézségeket tetézte a borosnyói polgármester gyakori betegsége. Született egy határozattervezet is, mely az alpolgármester leváltását célozta, ezt azonban a tanácsi szakbizottságok együttes ülése kedvezőtlenül véleményezte, így nem került napirendre." Pénz hiányára hivatkozva nem került sor még a kultúrotthon udvarának bekerítésére sem, s elmaradt az utcák kavicsozása.

A visszaigényelt földek kimérése is várat magára. Gond ez, mondták, mert a visszajuttatást a falu melletti legelőből akarják kimérni, így az állattartó gazdáknak a jövőben nehézségekkel kell majd szembenézniük.

A lécfalviak megelégelték a helyben topogást, LEZA néven saját érdekegyesületet alakítottak, melynek bejegyzése folyamatban.

Tartalmas és szép volt itt a karácsony, melyet az iskolások műsora tett emlékezetessé. A református egyház folytatni szándékszik templomának felújítását, s elkészül a tervbe vett történelmi kőtár is. Kertész Barna tanító irányításával próbálja az újesztendei kabaréműsort a helyi színjátszó csoport. Bemutatását januárra tervezik.

Lécfalván óesztendei hálaadó istentisztelettel zárják a 2009-es évet, mely 18 órakor veszi kezdetét — tudtuk meg t. Incze Hunor lelkipásztortól. Éjfél előtt és egy kis megszakítással szólnak majd a harangok, s aki teheti, a templom elé vonul. Elhangzik az ima és a magyar himnusz.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1057
szavazógép
2009-12-31: Közélet - x:

Külföldi hírek — Szekeres Attila

Megújulásra lesz szükség
Magyarországnak teljes megújulásra lesz szüksége 2010-ben — mondta újévi köszöntőjében Orbán Viktor. A Fidesz elnöke úgy fogalmaz: az újév mindig magával hozza az új kezdet lehetőségét is, alkalmat ad arra, hogy megfogalmazzuk, mit hibáztunk el, mit kellene a jövőben másképpen tennünk. Szerinte Magyarországnak sok mindenben változnia kell. Mint mondta, az új kezdet magával hozhatja a teljes újrakezdést, a teljes megújulást is, és szerinte Magyarországnak éppen erre, a teljes megújulásra lesz szüksége a 2010-es évben.
2009-12-31: Közélet - x:

Oltástól az iguánamentésig (Változatos a tűzoltók munkája) — Váry O. Péter

A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség tevékenysége évről évre ,,színesebbé" válik, s most már sokévi mellőzés után felszerelésük is lehetővé teszi, hogy az egyre változatosabb kihívásoknak megfeleljenek. Mert a mindközönségesen tűzoltóknak, rég nem használt szavunkkal lánglovagoknak nevezett felügyelőségi alkalmazottak számtalan bevetésen vesznek részt, s való igaz, hogy legtöbbször tüzek oltására riasztják őket, de emellett olyan munka is kijut számukra, melyre utólag mosolyogva emlékeznek vissza. Bevetésen sosem nevetnek, hiszen a legkisebb munkát is komolyan veszik.