Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KézdivásárhelySikeres olaj- és elemgyűjtés — Iochom István

2010. január 12., kedd, Közélet

Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke olajgyűjtés közben

Országos szinten az első égetettétolaj-gyűjtési akciót a múlt évben Csíkszeredában szervezte a Zöld Székelyföld és az Élő Erdély Egyesület. Megyénkben az első olajgyűjtésre Sepsiszentgyörgyön a Zöldhullám csapat kezdeményezésére a múlt esztendő szeptemberében került sor.

Ezek példájára szervezte meg a 2009 nyarán alakult Zöld Nap Egyesület múlt pénteken első nagy olaj- és elemgyűjtési akcióját Kézdivásárhelyen, mely minden várakozást felülmúlt, hiszen a jó hírverésnek köszönhetően négy óra alatt nyolcvannégy liter égetett étolaj és zsiradék, valamint öt-hat kg használt elem gyűlt össze. Az egyesület önkéntesei a Gábor Áron téren és a Millennium Parkban állították fel gyűjtőpontjaikat. Ráduly Attila, az egyesület elnöke is derekasan kivette részét a gyűjtésből (felvételünkön). A legnagyobb mennyiségű használt olaj, negyven liter az ojtozi Anselmo kastélyszálló konyhájáról érkezett, de a Manócska Napközi óvodásai is vittek kisebb-nagyobb mennyiségű olajat. Akik lekésték, vagy nem szereztek tudomást az olajgyűjtésről, leadhatják az égetett étolajat a közüzemek kapusszobájában a nap bármelyik órájában. A begyűjtött olajat pénteken a közüzemekhez szállították, ahonnan a sepsiszentgyörgyi Tega Rt.-hez kerül. A köztisztasági cégtől egy biodízelt, illetve kenőanyagot előállító cég viszi majd el. A Zöld Nap Egyesület a következő nagy olajgyűjtést március 21-én vagy 22-én, a víz napja alkalmából szervezi meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1059
szavazógép
2010-01-12: Közélet - x:

Kedvezményekkel is várják az adófizetőket (Sepsiszentgyörgy) — Váry O. Péter

Hétfőtől várják a sepsiszentgyörgyi adófizetőket a városháza illetékes osztályán, illetve a Grigore Bălan úti munkaponton. Az évi befizetendő adók, illetékek mértékéről levélben tájékoztatják a városlakókat, illetve a Sepsiszentgyörgyön bejegyzett cégeket, bár e kiértesítést nem kötelező megvárni az adófizetéssel — tájékoztatott Antal Árpád András polgármester.
2010-01-12: Közélet - x:

Nem kell előfizető?

Harmadik hete élnek hálózati telefon- és internetkapcsolat nélkül Kőröspatak és Kálnok előfizetői: a december 28-i viharban megrongálódott Romtelecom-vezetéket azóta sem sikerült helyreállítani, sőt, az év elején illetéktelen kezek által megdézsmált kábelből újabb hosszú darabok tűntek el.