Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Huszonegy ­járművet szereztek vissza — Páljános Mária

2010. január 14., csütörtök, Közélet

A megyei rendőr-felügyelőség statisztikái szerint a tavaly a megye területén huszonöt gépjárművet loptak el, ezek között motorkerékpártól a quadon át a nehéz gépkocsiig minden szerepelt. A nyomozóknak huszonegy járművet sikerült visszaszerezniük. Az ellopott járművek értéke is változó, ócska Daciától a 40—70 ezer eurót érő luxuskocsiig minden szerepelt a listán.

Ezeket a tolvajok mélyen áron alul adják el a szerencsevadászoknak. Például egy Kilyénből ellopott, 18 000 eurót érő quadot a rendőrök Rozsnyón találtak meg, új gazdája a valós érték tíz százalékát fizette ki érte: 1800 eurót (aztán persze, maradt a kárral, hiszen a járművet visszaadták a jogos tulajdonosnak). Két zabolai fiatal Kézdivásárhelyen kötött el egy gépkocsit, s miután átfestették és módosították az alvázszámot, Nagybányán adták el alkatrészként. Nem kaptak túl sok pénzt a régi kocsiért, de nekik ingyen jött.

A rendőrség felhívja a vásárlók figyelmét, hogy egy biztos módja van a lopott jármű megvásárlása elkerülésének: mielőtt a vásárt nyélbe ütnék, keressék fel a gépkocsi-nyilvántartót (RAR). A szakemberek ellenőrzik a jármű ,,előéletét", és kibocsátanak egy eredetigazolványt. A másodkézből vásárolt kocsit a Román Rendőrség Főfelügyelete által a lopott kocsik nyilvántartására létrehozott adatbázisban is ellenőrizhetik: http://www.igpr.ro/furtauto/furtauto.aspx. Persze, ez csak akkor megy, ha nem hamisították a kocsi szériaszámait és kísérő iratait. Így hát a legbiztosabb a gépkocsi-nyilvántartóhoz fordulni — tájékoztatott Dumitru Ungureanu, a megyei rendőr-felügyelőség sajtóosztályának munkatársa.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1088
szavazógép
2010-01-14: Közélet - x:

Székelyföldi turisztikai ügynökséget terveznek — Farcádi Botond

Közös székelyföldi turisztikai ügynökség létrehozásáról döntöttek a Hargita és Kovászna megyei elöljárók azon a találkozón, amelyet a Madarasi Hargitán tartottak. A megbeszélésen részt vett Borboly Csaba és Tamás Sándor, Hargita, illetve Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Klárik László és Birtalan József megyemenedzser, Ráduly Róbert és Antal Árpád csíkszeredai, illetve sepsiszentgyörgyi polgármester — tájékoztat a két megyei önkormányzat közleménye.
2010-01-14: Közélet - x:

Élő egyház Eresztevényben — Kisgyörgy Zoltán

Százharminchat református lelket tartanak nyilván a Maksához tartozó falucskában, s mint elmondták, számos lelkész váltogatta itt egymást, ám ők önállóságra törekednek, állandó lelkészt szeretnének, ezért határozott úgy a presbitérium, az összeomlott paplak helyett újat építenek, terjedelmesebbet, hogy helyet kapjanak benne közösségi tevékenységre alkalmas helyiségek is.