Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Új aszfaltszőnyeg Kézdimartonoson

2007. augusztus 30., csütörtök, Közélet

A licitet megnyerő megyei útosztály megkezdte a Bereck és Kézdimartonos közötti út teljes felújítását — tudtuk meg Dimény Zoltán községi polgármestertől, aki azt is elmondta, hogy a négy kilométeres szakaszon felszedik a nagyon megrongálódott aszfaltot, alapoznak, majd új szőnyeget öntenek rá.

A teljes útburkolatot a faluban született Nagy Ferdinánd megyefőnöksége idején (1972—1982) öntötték újra, a hetvenes évek közepén, azóta csak foltoztak, illetve négy évvel ezelőtt az út felére kavicsréteget terítettek. Az útjavítás finanszírozása első szakaszban a község költségvetését terheli — hatmilliárd régi lejt szánnak erre a célra —, a különbözetet pedig a megyei tanács fogja állni.

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 728
szavazógép
2007-08-30: Közélet - Páljános Mária:

Ellenőrzés a pékségekben

Június 10. és augusztus 28. között a megyei rendőr-felügyelőség csalásokat kivizsgáló osztálya a Pénzügyőrség tisztjeivel, a területi munkafelügyelőség dolgozóival és az állat-egészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság szakembereivel együtt negyvenhét, pékséget üzemeltető cég és hét természetes személy tevékenységét ellenőrizte.
2007-08-30: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Fejlődő kapcsolat

A helybeli kis- és középvállalkozók rétegét célozta meg az uzoni polgármesteri hivatal keretében működő Európai integrációs és turinfo iroda. Az iroda vezetőjétől, Ugron Ernőtől megtudtuk, fő tevékenységük a helybeli kis- és közepes vállalkozókat foglalkoztató kérdések nyilvántartása, de abban is sikeresnek mutatkozik, ha egy-egy pályázatra közösen jelentkeznek, és abban lehetnek segítségére a vállalkozóknak.