Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Járom az utam…

2007. augusztus 31., péntek, Nyílttér

Nyugdíjas tanárom dorgált meg a minap: ,,mindenről írsz, de ránk, idősekre nem gondolsz. Lassan már nincs járda, amin járnunk..." Szégyen ide, szégyen oda, valóban nem figyeltem fel erre a jelenségre.

A város központjában látom a ,,piskótázókat", de a mellékutcákban már nem olyan ,,piskótás" az élet. Járhatatlanok a városközponttól távolabbi utcák járdái, ez így igaz, s ami a legrosszabb, hogy nagyrészt itt laknak az idősek. Magam is meglepődtem, hogy a Kőrösi Csoma Sándor utca végén még ma is földjárdával ,,büszkélkedik" a mi kis városunk, és nem jobb a helyzet a Templom utca elején, a Csíki utcában. Ki is a hibás ezért?

A járdákat, szegélyeket városszerte rongálják az út szélén éjszakázó teherautók. Bár tanácshatározat szabályozza, hol kell parkolniuk, ezzel nem foglalkozik sem a városháza, sem a városnak alárendelt, ,,sokfajta" rendőrség. Így hát mindenki ott parkol, ahol éri. Az Olt-híd alatt szombat-vasárnap alig lehet átjutni, hisz két sorban állnak a teherautók, s csak a véletlenen múlt, hogy a Plus Áruházból kifelé tartó járművekkel nem történt még súlyosabb baleset.

Nem is olyan régen városunk első embere büszkén jelentette ki a lap hasábjain, hogy a város utcáinak aszfaltozásával határidő előtt elkészültek, amit az idénre elterveztek, mindennel megvannak. Ez mind szép és jó, csupán az nem tetszik nekem, hogy az igencsak forgalmas, tengelytörő utcát az állomáson, a szobor mögött kifelejtették a tervezetből. Érdekes, hogy a tömbház belső udvarára sima, kitűnő aszfaltszőnyeget öntött a kivitelező... Vajon ki lakik ott? S ha már itt tartunk, a nem is olyan régen újraaszfaltozott Păiuş David utcában már felkunkorodott a burkolat széle. Nem bírja a teherforgalmat. Ez vagy a kivitelező hibája, vagy a túlsúlyos járműveké. Mindkét esetben a városvezetésnek és a neki alárendelt intézményeknek kellene gondoskodniuk az állapotok orvoslásáról.

De ideje lenne (már több mint egy éve) a forgalmi rendőrség javaslatának megfelelő körforgalom kialakítása a Jókai Mór—Kós Károly—József Attila utcai kereszteződésben; az önkényesen kiképzett Kökényes utcai ,,rombolók" (értsd forgalomlassítók) lebontásának, s az utca visszarendezésének.

Ám úgy tetszik, erre nincs sem idő, sem kedv. Miként arra sem, hogy valami módon eltüntessék a város forgatagából a roma szekereket, lovakat, disznókat. Pedig erre is van tanácshatározat. De lehet az is, hogy közelednek az önkormányzati választások, és szükség lesz az őrkői szavazatokra. Minden lehetséges. Így hát — járjuk az útjainkat.

Orbán Barra Gábor

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2007-08-31: Nyílttér - Demeter J. Ildikó:

A tanügyi törvény vitájáról (Visszajelzés)

Három szakszervezeti bizalmi is reagált a Háromszék augusztus 28-i lapszemléjében (Hírsaláta) megjelent, a Duna tévéből átvett hírre, amely szerint a tanügyi törvény sinaiai egyeztetésén az érdekvédelmiek ellenezték leghevesebben a román nyelv idegenként való oktatását.
2007-08-31: Közélet - Szekeres Attila:

Megoldják a megye vízellátását

Tegnap tanácskoztak első ízben a megye vízellátásának megoldásában érdekelt felek, s kijelölték a tennivalókat. Eszerint két év múlva elkezdődhetnek azok a munkálatok, amelyek végeztével Háromszék minden településén lesz ivóvíz- és csatornahálózat, s a szennyvíztisztítást is megoldják.