Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vakációs diákmunkaSzáznál többen dolgoztak

2007. augusztus 31., péntek, Közélet

Eredményesnek bizonyult az egyetemisták és iskolások alkalmazására vonatkozó, 2007/72-es törvény: Kovászna megyében július folyamán több mint száz fiatalt alkalmaztak ― számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján Kelemen Tibor, a megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatal vezetője.

A jogszabály értelmében a vakáció idejére alkalmazott fiatalok fizeté­séből a munkaerő-foglalkoztatási hivatal állja a minimálbér felét. A fiatalok többnyire építkezésben, különböző turisztikai és vendéglátó-ipari szolgáltatásokban, benzinkutaknál találtak ideiglenes állást. ,,Ismerek olyan tanulókat, akik autómosókként dolgoznak, és találkoztam olyanokkal, akik robogóval pizzát szállítanak házhoz" ― mondta Kelemen. Ráadásul nem mindig minimálbérrel alkalmazták a fiatalokat: a munkaerő-foglalkoztatási hivatal vezetőjének beszámolója szerint vannak, akik 650―800 lejes fizetésért szegődtek el dolgozni.

Hozzászólások
Szavazás
Részt kíván-e venni a májusi európai parlamenti választásokon?eredmények
szavazatok száma 728
szavazógép
2007-08-31: Közélet - Mózes László:

Szeptemberben kezdődik a termelés (Új munkahelyek az autóiparban)

Szeptember 10-én autóipari alkatrészek gyártása kezdődik Sepsiszentgyörgyön a Valkes Kft. csarnokában — tájékoztatott Kese László, a gyár vezetője. A beruházó a magyarországi Valid Group, az új létesítményben jövő hónap végére közel kétszázan dolgoznak majd, de összesen 420—440 személy foglalkoztatását tervezik.
2007-08-31: Közélet - Bodor János:

Gyűl a gomba Kommandón

A kommandói erdőkben hosszas várakozás után megjelent a medvegomba (vargánya). A faluban öt begyűjtőközpont működik, az átvételi ár kilogrammonként hat és tíz lej között változik, annak függvé­nyében, hogy mennyi gomba terem.