házibetegápoló-szolgálat BarótonEgyre többen igénylik — Hecser László

2010. január 29., péntek, Közélet

A Diakónia Keresztyén Alapítvány által Baróton működtetett házibetegápoló-szolgálat első évfordulójának ünnepségén a sepsiszentgyörgyi programfelelős, Tóth Anna és Barót polgármestere, Nagy István értékelte a Román Szociális Fejlesztési Alap által is támogatott közös munkát.

Tóth Anna köszönetet mondott a barótiaknak, amiért a közös ügy mellé álltak, és támogatták a szolgáltatás fejlesztését, minőségének folyamatos biztosítását. Beszámolt a fejlesztési alaptól kapott 30 500, illetve az önkormányzat által biztosított 15 300 dollár felhasználásáról, kiemelve a korszerűen felszerelt szociális mosoda hasznosságát. Gáspár Babos Lilla szociális munkás a kezdeti lépéseket felelevenítve elmondta, eleinte nehézségekbe ütköztek, az idős emberek ajtajai nehezen nyíltak meg az idegenek előtt, de ma már nemcsak beengedik, hanem kérik is az ellátást, így naponta átlagosan hatvan esetet látnak el. A fejlesztési alap által igényelt felmérés azt bizonyítja, hogy az emberek ragaszkodnak az ápolókhoz, egészségük javult, és életszínvonaluk emelkedett. Nagy István polgármester természetesnek nevezte, hogy az önkormányzat első pillanattól kezdve támogatta az alapítványt, hiszen számukra nem közömbös az idős és beteg emberek sorsának alakulása. Reményét fejezte ki, hogy a következő három esztendőben is sikeres lesz együttűködésük.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1789
szavazógép
2010-01-29: Közélet - x:

Nem bíznak a védőoltásban a várandós kismamák (Újinfluenza) — Fekete Réka

A múlt héten elhunyt gelencei kismama környezetében öt személynél mutatták ki a H1N1 vírus jelenlétét, mindannyian kezelés, illetve megfigyelés alatt állnak, állapotuk jó — tájékoztatott dr. Deme Judit megyei közegészségügyi igazgató. Az elöljáró ismételten felhívta a figyelmet a védőoltás fontosságára, és elmondta, eddig Háromszéken közel tizenegyezren oltatták be magukat, még tízezer dózis a megye lakosainak rendelkezésére áll.
2010-01-29: Közélet - x:

Roma-programról döntöttek

A kovásznai városi tanács tegnap tartotta januári soros ülését, amelyen egyebek mellett jóváhagyta a város részvételét egy, az Európai Unió által támogatott programban, amely a romák integrációját hívatott elősegíteni.