Márkosfalváról indul a Háromszéki Képzőművészet Éve

2010. február 23., kedd, Közélet

A Barabás Miklós 200. születésnapjára szervezett tegnap délutáni ünnepség gyakorlatilag az első rendezvénye az idei tematikus évnek, a Háromszéki Képzőművészet Évének.

A szülőfaluban, Márkosfalván Barabás Miklós szobránál tartott ünnepségen mintegy százan — helybeliek és sepsiszentgyörgyiek — vettek részt, felléptek a falu iskolásai, beszédet mondott Tusa Levente szentkatolnai polgármester, Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke, Deák Barna, a Romániai Képzőművészek Szövetsége sepsiszentgyörgyi fiókszervezetének elnöke, majd a koszorúzást követően a közönség a kultúrotthonban Jánó Mihály művészettörténész előadásán vett részt. (vop)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 883
szavazógép
2010-02-23: Közélet - Váry O. Péter:

Százévesen csak a házát bánja

A Mikes Kelemen utcai szociális otthonban él Darócz Erzsébet, Sepsiszentgyörgynek ugyan nem a legidősebb lakosa, de mert a 100. évét a napokban töltötte be, a város polgármestere a kerek évfordulósoknak kijáró köszöntésben részesítette: virágcsokor, torta, no meg egy kis pénzadomány.
2010-02-23: Közélet - x:

Robbantottak a Kormoson

Mintegy százezer négyzetméter felületen felrobbantották a jégpáncélt és a jégtorlaszokat a Kormos patakán a baróti vízház fölötti szakaszon szombaton.