A Consicnál újra ­összehívták a közgyűlést

2007. június 6., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Az építéssel foglalkozó sepsiszentgyörgyi Consic Rt. vezetőtanácsa június 25-én 11 órára a székházba összehívta a részvényesek rendes évi közgyűlését.

A napirendre tűzött témák: a 2006. évi jelentések és mérleg, illetve az idei pénzügyi és beruházási terv elfogadása, valamint a tavalyi profit sorsának eldöntése.

Az újbóli összehívást május 15-én döntötték el, amikor a rendes közgyűlést rendkívüli előzte meg, melyen a dualista vezetési rendszer bevezetéséről és alapszabályzat-módosításról kellett volna dönteni, de a meghirdetést illetően törvényességi kifogás merült fel (az alapszbályzat-módosító cikkelyeket csak a székházban függesztették ki), így az évi rendes közgyűlést sem tarthatták meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1901
szavazógép
2007-06-06: Pénz, piac, vállalkozás - Incze Ibolya:

A Munténia fizeti az osztalékot (Kisrészvényesek kinyújtott enyérrel)

Az öt nagy befektetési társaság egyike, a Bukarestben székelő Munténia — ahol háromszékiek tízezrei is részvényesek — június 4-én megkezdte a 2006. évre esedékes osztalék kifizetését.
2007-06-06: Pénz, piac, vállalkozás - Incze Ibolya:

Az ügyintézés útvesztőiben

Hogy tőkekoncentráció esetén és a tulajdonosok döntése ellenére sem egyszerű a tömegprivatizációt követően a tőzsdén kívüli értékpapírpiacon jegyzett társaság zártkörűvé nyilvánítása, bizonyíték rá a kereskedelemmel foglalkozó kovásznai Comi-co Rt. esete.