Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Plájás Erzsébet fotói a Lábas Házban

2010. március 20., szombat, Közélet

Kísérletező, játékos kedvű fotográfus a marosvásárhelyi Plájás Erzsébet, akinek első, Ember.tér című kiállítása tegnap este nyílt meg a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban. Ember a térben fekszik, settenkedik és szalad, leválik a háttérről, beleolvad vagy flörtöl vele, fekete-fehéren és színesen — mondja tárlatáról a fotós.

Hogy fiatalos lendületűek a képek — portrét ugyanis csak olyan emberről tud készíteni, akit ismer, kötődik valamilyen szállal hozzá —, nem csoda, hiszen maga az alkotó is diplomázó egyetemista a kolozsvári Sapientia EMTE fotó-film szakán. Mi több, képi világába — de ez már, sajnos, nem látható a kiállított huszonöt alkotáson — a film is jócskán belefér: legutóbb a berlini filmfesztiválon a bemutatott filmeket értékelő diákcsapat tagjaként angol nyelven írt kritikákat, és nemsokára hasonló célokkal és feladatokkal utazik a cannes-i filmes seregszemlére. (mózes)

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 578
szavazógép
2010-03-20: Közélet - Hecser László:

Szerződések szemétszállításra (Új szolgáltató tevékenykedik Baróton)

Április elsejétől tizenöt esztendőn át a Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. romániai leányvállalata, a Salubriserv Kft. biztosítja Barót és a közigazgatásilag hozzá tartozó falvakban a háztartási szemét összegyűjtését és elszállítását, illetve a közterületek söprését, hótalanítását, csúszásmentesítését, az elektronikai hulladék gyűjtését és a lomtalanítást.
2010-03-20: Közélet - :

Sofőrvizsga Kézdivásárhelyen

A jövőben Kézdivásárhelyen is vizsgázhatnak gyakorlati ismeretekből a leendő gépkocsivezetők.