Szent György-napokDal a jövőről

2010. április 21., szerda, Közélet
Újabb szívmelengető bizonyítékát kaphatták Sepsiszentgyörgy pezsgő zenei életének mindazok, akik hétfő este végighallgatták a Krisztus Király-templomban rendezett diákhangversenyt.

A Székely Mikó Kollégium Dombora Anna által vezényelt énekkara, a Mikes Kelemen Főgimnázium kórusa (dirigens Szőts Dániel), a Plugor Sándor Művészeti Líceum Eufónia kórusa Sipos Zoltán irányításával, valamint az iskola Szerenád nevű zenekara Sebestyén Lajos és Lőfi Gellért vezényletével előbb külön-külön, majd közös produkciójukkal ragadták magukkal a nem csak hozzátartozókból álló közönséget. Egy kiemelkedő színvonalú zeneiségben élő város közeljövőbeli hangjának tapsolhattunk. (Csinta Samu)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1042
szavazógép
2010-04-21: Közélet - :

A céhektől az ipari testületekig (Szent György-napok)

Miként működtek a céhek, hogyan alakultak ki Sepsiszentgyörgyön az ipari társulások a 19. század folyamán, miért nem sikerült a kor követelményeinek megfelelően ipari testületeket létrehozni, milyen kisiparosok működtek városunkban, mikor jött létre az első gyár...
2010-04-21: Közélet - :

Újabb lakások fiatal házasoknak

Kilencvenhat, az Állami Lakásügynökség által épített sepsiszentgyörgyi tömbházlakást adnak át hamarosan az igénylőknek ― akik számosak, a városházára ugyanis közel négyszáz lakáskérést adtak le az évek során.