Pénz a kórháznak

2010. április 30., péntek, Közélet

Még idén befejezhetik a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Kórház C épületszárnyának megerősítését és felújítását abból az 5,2 millió lejből, amit nemrég hagyott jóvá az egészségügyi minisztérium.

Az első negyedévben 850 000 lejt költöttek a munkálatokra, június végéig még 1,45 millió lejjel gazdálkodhatnak, az év második felében 2,9 millió (több, mint az öt éve megkezdett építkezés eddigi összköltsége) áll rendelkezésre, amiből feltételezhetően egy másik épületszárny felújítását is megkezdhetik — tájékoztatott dr. Deme Judit megyei közegészségügyi igazgató. Az elöljáró szerint az építőcég rendelkezik akkora kapacitással, hogy a munkálatokat gyors ütemben folytassa, és év végén átadja a szóban forgó épületrészt, amelynek második emeleti, a sebészetnek helyet adó helyiségeit ezen a héten vette át a kórház vezetősége. Itt majdnem minden a helyén van, hiányzik ellenben az oxigénellátó egység és a speciális hulladékanyag-tároló, ezt a kórház saját költségvetéséből ígéri megoldani. (Fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 883
szavazógép
2010-04-30: Közélet - :

Újabb magyar intézményvezetők

Csigalassúsággal halad a dekoncentrált intézmények vezetőinek kinevezése, a napokban azonban újabb váltások történtek: Kovács Ödön ismét a vízgazdálkodási igazgatóságot vezeti majd, főmérnöki tisztséget tölt be Deák Anna.
2010-04-30: Közélet - :

Tető alatt a sportcsarnok

Gyors ütemben folyik az építkezés a kőröspataki sportcsarnoknál. A nagybányai kivitelező számos munkással dolgozik, a helyi önkormányzat pedig a ráeső önrész biztosításával foglalkozik.